Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон щодо змін Конституції України у частині правосуддя

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 червня 2016, 14:30

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон щодо змін Конституції України у частині правосуддя. Про це він повідомив у вівторок після вручення відзнак Верховної Ради України журналістам, які працюють у зоні АТО.

«Сьогодні зранку я підписав зміни до Конституції, оскільки минув п'ятиденний термін, і фактично, цим підписом і передачею Президенту ми започатковуємо масштабну судову реформу, якою передбачено зняття недоторканності суддів, усунення політичних впливів, серйозне оновлення суддівського корпусу та антикорупційні запобіжники», - сказав А.Парубій. При цьому він зазначив, що не може підписати ухвалений закон про судоустрій і статус суддів, «доки Парламент не розгляне проект зареєстрованої постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття цього закону».

Також А.Парубій повідомив, що до Верховної Ради України надійшло подання Глави Держави щодо нового складу Центрвиборчкому. Він нагадав, що «дискусія по ЦВК тривала дуже довго, і кожна з фракцій Парламенту висувала своїх кандидатів, рекомендувала їх Президентові, і це його право приймати рішення по кандидатурах».

Відповідаючи на запитання журналістів, А.Парубій заявив, що не бачить передумов для голосування законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації. «Ці зміни стали заручниками в тому числі і Мінських угод. Те, що агресор щодня і щоночі атакує наші позиції, фактично зриваючи Мінські угоди, ставить нам перепони для прийняття рішень щодо Конституції у частині децентралізації»,- сказав він.

А.Парубій зробив наголос на важливості ухвалення наступного пленарного тижня пакету законопроектів щодо співпраці з МВФ, законопроекту стосовно квот на українські пісні, складу ЦВК, інших важливих питань. «Наступний пленарний тиждень буде дуже напруженим, на нього великі амбітні плани, але, думаю, ми зможемо вийти на спільні рішення», - сказав Голова Парламенту. 

***