Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з Головою Комісії “Партнерство за демократію” Пітером Роскамом

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 червня 2016, 18:51


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у п’ятницю провів зустріч з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з Головою Комісії “Партнерство за демократію” Пітером Роскамом.

Голова Парламенту подякував за підтримку України з боку США, за зусилля, які докладаються для допомоги нашій країні. «Ця підтримка для нас дуже важлива у складний час, коли і реформи, і безпека країни стоять на першому плані», - сказав А.Парубій.

Сторони обговорили хід реформ в Україні, ситуацію у зоні АТО та шляхи розвитку партнерства.

А.Парубій поінформував про перебіг прийняття у Верховній Раді України важливих для нашої країни законодавчих актів, які передбачають зміни до Конституції у частині судочинства, про закони, які спрямовані на посилення співпраці з МВФ та закони соціального спрямування. Він підкреслив, що нині Парламент готується до розгляду і ухвалення проекту змін до Регламенту Верховної Ради, що, своєю чергою, сприятиме поліпшенню і вдосконаленню законотворчого процесу і є важливим інструментом реформ.

Говорячи про пріоритети у роботі Парламенту, А.Парубій наголосив на необхідності вдосконалення виборчого законодавства. «Для мене важливою є і виборча реформа, бо та система, яка є зараз - зібрала усі негативи», - сказав він, зауваживши, що її здійснення є реальним не раніше осені.

Представники Конгресу США відзначили прогрес у розвитку України. Вони заявили про відданість співпраці з Україною і висловилися за важливість продовження санкцій проти Росії.