«Дуже важливо, що Україна демонструє міжконфесійну єдність», - Голова Верховної Ради України відвідав П’ятий національний молитовний сніданок

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
02 червня 2016, 13:00


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у четвер відвідав П’ятий національний молитовний сніданок в Українському домі у Києві.

Голова Парламенту, відкриваючи щорічний молитовний сніданок, сказав: «Я радий, що українська традиція молитовного сніданку з кожним роком збирає все більше і більше прихильників.  Ця традиція існує у понад ста країнах світу і дуже важливо, що в Україні вона набирає все більших обертів».

А.Парубій відзначив що важливим є те, що «не лише політики, а й керівники усіх релігійних спільнот долучаються до цієї традиції, і що Україна,  особливо в час війни, демонструє міжконфесійну єдність». Голова Верховної Ради України подякував усім релігійним спільнотам за цю єдність, яку «треба демонструвати у такий важкий для України час».

Він наголосив, що співпраця релігійних організацій в Україні є дуже хорошим знаком. Зокрема, він відзначив зусилля членів Всеукраїнської ради Церков, які цієї суботи організовують ходу, приурочену захисту дітей та сім’ї. Голова Верховної Ради України також повідомив, що запланував зустріч з Всеукраїнською радою церков. 

А.Парубій також подякував очільникам церков і релігійних організацій за духовну і гуманітарну підтримку наших воїнів, які на сході України захищають українську незалежність та за допомогу переселенцям.

«Я хочу вас запевнити як Голова Верховної Ради, що ми не дозволимо, щоб російські агенти впливу руйнували міжконфесійну єдність, яка сьогодні є в Україні», - заявив Андрій Парубій.  «Нам важлива наша єдність,  і духовна, і політична, в час найвищих випробувань, які стоять перед нами», - відзначив Голова Парламенту.


А.Парубій нагадав присутнім, що після молитовного сніданку очікується голосування за зміни до Конституції України у частині судочинства та судоустрою. «Є дуже символічним, що сьогоднішній молитовний сніданок проводиться у важливий для України день, коли ми маємо шанс завершити судову реформу, коли маємо шанс дати нашим громадянам справедливість. І нехай наша спільна молитва, наше звернення до Бога дасть нам сил і мудрості в цей день».


Адреса ftp, за якою ви зможете отримати відео цього заходу:

Ftp://217.20.163.135

Log: visitor 

Pass: visitor 

02_06_16_Parubiy_snidanok