Андрій Парубій: «Має бути довготривале припинення вогню. Тільки це може стати ґрунтом для того, щоб ми могли вести дискусію по виборах на Донбасі»

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
30 травня 2016, 18:22

 


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща заявив, що російські терористи винайшли нову тактику вбивства військових та мирного населення на Донбасі із використанням безпілотних літаючих засобів. «Вони з безпілотників скидають вибухові пристрої, які вибухають не відразу, а тоді, коли наближається людина. Однаково гинуть як діти, так і військові. Це свідчення того, що вони ненавидять усіх українців однаково, незалежно від того, чи вони в формі, чи не в формі», - підкреслив Андрій Парубій.

Також спікер парламенту зазначив, що за таких умов українська влада не може продовжувати перемовини на міжнародному рівні щодо перспективи виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. «Після того, як ми бачимо, як там іде тотальний вогонь артилерії по наших позиціях, нам дуже важко в Берліні і в Парижі проговорювати деталі проведення виборів найближчим часом на тих територіях. Має бути довготривале припинення вогню. Тільки це може стати ґрунтом для того, щоб ми могли вести дискусію по виборах», - зазначив спікер.