«Спільно з Урядом вже напрацьовано чотирнадцять законопроектів, які є першочерговими для продовження співпраці з МВФ»,– А.Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 травня 2016, 15:30

 

Найважливіше завдання, яке стоїть перед Верховною Радою України нинішнього пленарного тижня, - це ухвалення законів, які стосуються судової реформи. На цьому наголосив у понеділок Голова Верховної Ради України А.Парубій на брифінгу у понеділок.

Голова Парламенту нагадав, що законопроекти щодо судової реформи, зміни до Конституції, були ухвалені  в першому читанні. «Згідно закону і Конституції між першим і другим читанням внесення змін до тексту не передбачається, але у ряду народних депутатів і фракцій були певні застереження, і були прийняті рішення, щоб через робочу групу створити законопроект, який міг би зняти ризики, які є на шляху прийняття законопроекту змін до Конституції», - сказав він.

А.Парубій повідомив, що у п’ятницю завершила роботу група, до якої входили представники фракцій парламенту і Адміністрації Президента, і «законопроект про судоустрій і статус суддів було  підготовлено до розгляду».

За словами А.Парубія, «сьогодні цей законопроект має бути зареєстрованим в Апараті Верховної Ради України і, фактично, відкривається шлях до голосування у другому читанні і в цілому змін до Конституції, які стосуються реформи судів».

«Я вважаю - це ключове завдання на цей тиждень», - наголосив він.

Голова Парламенту нагадав, що для прийняття змін до Конституції потрібно 300 голосів народних депутатів. «Це надзвичайно амбіційне завдання, яке стоїть перед нами, при цьому я сподіваюсь, що протягом найближчих днів ми зможемо провести остаточну дискусію по законопроекту про судоустрій і статус суддів, щоб ми змогли завтра включити його до порядку денного, в середу – розглянути на комітеті і, відповідно, в четвер - включити до порядку денного сесії», - сказав він, наголосивши, що «з прийняттям цього Закону відкриється можливість до голосування змін Конституції у другому читанні, і ми всі зусилля докладатимемо, щоб прийняти це рішення у четвер».