Чергове засідання Комітету з питань європейської інтеграції відбулося за участю Віце-прем'єр-міністра України із питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.Климпуш-Цинцадзе та заступника міністра - керівника апарату Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ю.Клименко

Інформаційне управління
21 квітня 2016, 15:00

Під час чергового засідання 20 квітня під головуванням заступника голови Комітету М.Іонової та за участю Віце-прем'єр-міністра України із питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.Климпуш-Цинцадзе і заступника міністра - керівника апарату Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ю.Клименко члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України, було визнано проекти законів №№ 3338 та 1677.

У законопроекті №3338 пропонується законодавчо забезпечити посилення конкуренції на ринку послуг мобільного зв’язку, розширення асортименту та просування в Україні нових телекомунікаційних послуг за рахунок впровадження в сфері телекомунікацій діяльності віртуальних операторів (компаній, які будуть надавати послуги мобільного зв'язку без отримання радіочастотного ресурсу, використовуючи на договірних засадах телекомунікаційні мережі мобільного зв'язку операторів телекомунікацій). З цією метою передбачені зміни до статті 5 Закону «Про радіочастотний ресурс України». Метою проекту Закону №1677, згідно з пояснювальною запискою, є врегулювання у законодавчому порядку відносин щодо використання творів образотворчого, ужиткового мистецтва, архітектури, містобудування і садово-паркового мистецтва, що знаходяться у громадських і публічно доступних місцях. З цією метою проектом Закону пропонується доповнити статтю 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» пунктом 11.  

Члени Комітету підтримали проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України" (8 червня 2016 року) в цілому.

Також під час засідання спільно з представниками Мінрегіонбуду, Мінінфраструктури, урядового офісу з питань європейської інтеграції та західних обласних адміністрацій було обговорено питання щодо Карпатського єврорегіону та Єврорегіону «Верхній прут».