Голова Верховної Ради України обговорив з Президентом Світового конгресу українців спільні зусилля у просуванні інтересів України на міжнародній арені

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
17 березня 2016, 08:38

 Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у середу ввечері зустрівся з Президентом Світового конгресу українців (СКУ) Євгеном Чолієм.

В.Гройсман високо оцінив роль закордонного українства у нинішній боротьбі України за незалежність та суверенний європейський вибір.

Голова Парламенту висловив вдячність СКУ та особисто Є.Чолію за системну роботу, спрямовану на просування інтересів України у світі.

Учасники зустрічі погодилися, що поширення правдивої інформації про події в Україні має важливе значення у контексті протидії російській пропаганді.

В.Гройсман закликав Світовий конгрес українців до спільних зусиль, спрямованих на звільнення політичних в’язнів, які утримуються в Росії.

Учасники зустрічі обговорили також шляхи виходу з політичної кризи, яку переживає Україна. В.Гройсман підкреслив неприпустимість дострокових парламентських виборів, які, на його думку, лише уповільнять реформи і дестабілізують ситуацію в Україні.