Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко взяв участь у роботі конференції ICANN у Марокко

Інформаційне управління
14 березня 2016, 18:04

Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко взяв  участь у роботі міжнародної публічної зустрічі Інтернет корпорації із присвоєння імен та номерів (ICANN). 

В рамках зустрічі ICANN-55, яка відбулася 5-10 березня 2016 року у м. Маракеш, Марокко, О. Данченко взяв участь у черговій Урядовій зустрічі на високому рівні, яка відбувається коні два роки з метою погодження політики розвитку мережі інтернет на державному рівні. З вітальним словом на зазначеній зустрічі також виступив генеральний секретар МСЕ Хоулінь Чжао.


 Також парламентарій відвідав засідання Урядового дорадчого комітету GAC ICANN. О.  Він долучився до робочої групи з питань захисту географічних назв у нових доменах вищого рівня GeoNames GAC WG на анексованих, окупованих та інших територіях. В контексті України це питання є найбільш актуальним для Криму.


Народний депутат  провів окрему робочу нараду з майбутнім президентом ICANN Гораном Марбі та віце-президентами Вені Маркоські і Михайлом Якушевим,  під час якої було наголошено не необхідності більш активної участі представників України в роботі ICANN та розширенні співпраці в напрямі розвитку доменної індустрії. Не виключена можливість того, що Україна ініціюватиме спрямування  заявки  на проведення чергових зустрічей ICANN у Києві в березні 2017 року та жовтні 2018 року, за умови забезпечення необхідної інфраструктури.

 

Довідково:  ICANN - міжнародна некомерційна організація, створена в 1998 році за ініціативи уряду США для регулювання питань, пов'язаних з доменними іменами, IP-адресами і іншими аспектами функціонування Інтернету. Щороку відбувається три зустрічі для обговорення важливих проблем управління Інтернетом за участі  зацікавлених сторін.