Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання)"

Інформаційне управління
17 вересня 2015, 12:46

 

Законом врегульовано деякі аспекти реалізації Попередніх умов, виконання зобов'язань, взятих на себе Україною відповідно до Програми МВФ, у зв'язку з погашенням та обслуговуванням державного та гарантованого державою боргу.

Законом запроваджується новий вид цінного паперу - державний дериватив, що розміщуватиметься державою на міжнародних фондових ринках і підтверджуватиме зобов'язання України здійснити виплати власнику цього цінного паперу в разі досягнення певних показників валового внутрішнього продукту України. Емісія державних деривативів становитиме частину бюджетного процесу і не підлягатиме регулюванню Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Відповідні рішення про розміщення державних деривативів та умови їх розміщення прийматимуться згідно з Бюджетним кодексом України та іншими законами України, що регулюють такі правовідносини.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Законопроект зареєстровано за №3057.