Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 травня 2015, 18:07

 

Законодавчим актом  збільшено з 12 до 18 місяців тривалість надання гарантій щодо збереження місця роботи, посади, а також передбачено  вдосконалення порядку надання компенсації з бюджету середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації для працівників, призваних на строкову військову службу.

В разі продовження працівником  військової служби після демобілізації за контрактом, за ним зберігається робоче місце, посада та компенсуватиметься з бюджету середній заробіток на підприємстві, в якому він працював. Тривалість такої компенсації не може перевищувати строку укладеного контракту.

Законом також надано відстрочку від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді на весь період їхньої роботи за фахом.

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України та Закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Законопроект зареєстровано за №2079.