Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо індексації розміру аліментів

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 квітня 2015, 12:45

 

Під час розгляду на засіданні Комітету 8 квітня, зазначалося, що законопроектом  №2426 пропонується провести індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Згідно з проектом підприємства, установи, організації, фізичні особи-підприємці, які здійснюють стягнення аліментів з боржника, автоматично повинні проводити індексацію таких коштів. Своєю чергою державний виконавець територіальних органів Державної виконавчої служби здійснюватиме контроль за індексацією розміру аліментів, а в окремих передбачених законом випадках - самостійно проводити таку індексацію.

Члени Комітету, зважаючи на здорожчання споживчих товарів і послуг, дійшли висновку, що законодавчі зміни дадуть змогу підтримати жінок з дітьми, яким судом встановлено аліменти у твердій грошовій сумі.