Голова Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний провів зустріч з міжнародною делегацією на чолі з членом Президії Європейського парламенту, співголовою міжпарламентської групи "Друзі Європейської України", професором Каролєм Карським

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 квітня 2015, 15:35

 

Під час зустрічі А.Палатний поінформував депутата Європарламенту про роботу Комітету щодо законодавчого забезпечення сфери фізичної культури і спорту, сфери оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сімей з дітьми, розвитку туризму. За його словами, в цьому році Комітет провів декілька слухань та "круглих столів" з обговорення проблем забезпечення молоді житлом, оздоровлення та відпочинку дітей, функціонування закладів фізичної культури і спорту.

"Членам Комітету вдалося домогтися виділення місцевим бюджетам субвенції з Державного бюджету України сумою 100 мільйонів гривень на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які до 2015 року отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Ця субсидія забезпечить належне функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у цьому році",- зазначив А.Палатний.

Артур Палатний наголосив, що Україна – це європейська держава, яка, "незважаючи на складні часи, та необхідність здійснення непопулярних реформ впевнено рухається у європейському напрямку".

К.Карський розповів про зусилля Європейського парламенту щодо підтримки України в умовах російської агресії та наголосив на тому, що "дуже скоро настане час, коли Україна стане членом Європейського Союзу і українські представники будуть засідати у Європейському парламенті".

Під час зустрічі також були обговорені питання посилення співробітництва між українським парламентаріями та депутатами парламентів країн Євросоюзу.