Верховна Рада України ухвалила Закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 лютого 2015, 11:13

 

Угода між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини, вчинена 19 вересня 2014 року в м. Варшаві, набирає чинності через 30 днів з дати отримання депозитарієм останнього письмового повідомлення про завершення виконання всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угодою.

Згідно з Угодою, "сторони створюють спільну литовсько-польсько-українську військову частину бригадного рівня (далі - Бригада)".

Ця Угода визначає загальне призначення, принципи діяльності, порядок прийняття рішень, забезпечення безпеки та інші організаційні заходи, пов'язані з діяльністю Бригади.

Угодою також передбачено, що "за згодою Сторін командування та підрозділи Бригади мають бути готовими до участі в міжнародних операціях (далі - Операції), що проводитимуться на підставі мандата Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Участь Бригади або її окремих підрозділів в Операціях відбуватиметься виключно на підставі рішення відповідних уповноважених органів Литовської Республіки, Республіки Польща та України.

Виділення сил до складу Бригади не зачіпатиме національного суверенітету кожної з держав Сторін стосовно права самостійного прийняття рішення щодо розгортання власних сил для участі в конкретній операції".

Законопроект зареєстровано за №0004.