Українські та європейські парламентарії обговорили питання підтримки України з боку представників європейських парламентів у її боротьбі з російським агресором, пришвидшення закупівлі необхідної зброї для Збройних Сил України, наступних кроків у розширенні та посиленні санкцій проти росії, конфіскації заморожених активів росії, вжиття рішучих заходів для переписування історії з боку нових розпалювачів війни, підтримки Формули миру Президента України, налагодження ще більшої комунікації між українськими та європейськими парламентаріями.

Учасники зустрічі наголосили, що продовження допомоги є критично важливим не лише для України, а й відповідає національним інтересам держав-членів Євросоюзу та НАТО. «Якщо росія не зазнає поразки — вона використовуватиме територію та ресурси України для нападу на європейські держави», — зазначали парламентарії.

Представники європейських парламентів повідомили народних депутатів України, що вони звертаються до ЄС значно збільшити Фонд підтримки України Ukraine Facility для фінансування бюджету та економічного відновлення України й швидше наростити європейське виробництво зброї та підтримати Збройні Сили України шляхом закупівлі військового обладнання, насамперед — боєприпасів.

Представники делегації неформального парламентського об’єднання United for Ukraine під час візиту солідарності в Україну 23-24 лютого 2024 року рішуче засудили неспровоковану, незаконну, терористичну та необґрунтовану загарбницьку війну росії проти України, незаконну окупацію українських територій із грубим порушенням міжнародного права та прав людини, спрямовану на знищення української державності й українського народу, і наголосили, що ніколи не визнають незаконні спроби росії анексувати частину української території, а також повністю підтримують цілі України відновити свій суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів.

Українські парламентарії висловили вдячність європейським колегам за їхню роботу, за підтримку, яку вони надали Україні.

Голови комітетів із питань закордонних справ, представники глобальної парламентської мережі «Об'єднані за Україну» (United for Ukraine) ухвалили Заяву, у якій висловили глибоку повагу та захоплення героїчною обороною України та спільними демократичними цінностями, оскільки український народ продовжує виявляти неймовірну силу й стійкість у своїй рішучості дати відсіч.

 

Європейські парламентарії вважають, що рішуча перемога України є важливою для європейської та глобальної безпеки. «Ми поділяємо погляди України, що має бути надано все необхідне, включно зі своєчасною військовою, економічною, політичною та гуманітарною допомогою, для досягнення її якнайшвидшої перемоги у війні без будь-яких обмежень, та запобігання подальшому руйнуванню глобальної безпеки», — зауважено у Заяві об’єднання.

Насамкінець члени парламентських делегацій наголосили, що довгострокові зобов'язання безперервної військової підтримки залишаються невід'ємними. Затримки та стратегічна невизначеність лише допомагають глобальним автократіям здійснювати агресивну зовнішню політику, включно з використанням військових засобів.

Повний текст ухваленої заяви

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17