21-23 лютого 2024 року Постійна делегація Верховної Ради України в Парламентській асамблеї ОБСЄ на чолі з Керівником делегації Микитою Потураєвим перебуває у Відні з метою участі у 23-му Зимовому засіданні ПА ОБСЄ у Відні та супутніх заходах.

У складі делегації народні депутати України, Заступник Керівника Постійної делегації Артур Герасимов, члени Постійної делегації Ярослав Юрчишин та Павло Фролов, а також заступники членів Постійної делегації Ірина Геращенко, Сергій Євтушок та Наталія Піпа.

Насиченою програмою роботи Постійної делегації передбачені зустрічі з іншими національними парламентськими делегаціями, участь в двох спільних сесіях загальних комітетів Асамблеї та засіданнях загальних  комітетів, а також Спеціального комітету «Парламентська група підтримки України.

Головними темами заходів під час 23-го Зимового засідання ПА ОБСЄ стала війна росії проти України, її безпекові, гуманітарні та соціально-економічні наслідки для регіону, сталий розвиток регіону ОБСЄ, захист довкілля, штучний інтелект, захист прав людини, політичні дисиденти та в’язні.

22 лютого українські парламентарії брали участь у засіданнях Загального Комітету з політичних питань і безпеки, Загального Комітету з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища та Загального Комітету з демократії, прав людини та гуманітарних питань.

Також, цього дня на полях Зимового засідання ПА ОБСЄ за ініціативи парламентських делегацій України, США та Норвегії в ПА ОБСЄ відбувся круглий стіл на тему: «Посилення санкцій проти росії» та була відкрита відео-експозиція «Living the war». Керівництво та члени Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ закликали партнерів до посилення санкцій у відношенні держави-агресора рф та застосування вторинних санкцій.

23 лютого відбулася друга спільна сесія трьох загальних комітетів, засідання Спеціального комітету «Парламентська група підтримки України та Постійного комітету ПА ОБСЄ.

У своїх виступах під час заходів Українські парламентарії інформували колег про поточну безпекову та гуманітарну ситуацію в Україні, воєнні злочини та злочини проти людяності, які вчиняються росією в Україні, закликали до всебічної підтримки та допомоги Україні, спрямованої на зміцнення обороноздатності України, врегулювання гуманітарних та соціально-економічних питань, рішучої реакції на нелегітимні псевдо вибори президента рф, ядерну загрозу з боку рф та триваючу окупацію і мілітаризацію Запорізької АЕС рф, порушення прав громадян України з боку рф на тимчасово-окупованих територіях та порушення прав поневолених корінних народів в росії, розповсюдження російської пропаганди та кібератаки.

Також, на полях Зимового засідання ПА ОБСЄ народні депутати України провели зустрічі з парламентськими делегаціями США, Сполученого Королівства, Польщі та Румунії.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17