Мюнхенська безпекова конференція – це підготовка не лише для України, а й для держав-членів Альянсу до Вашингтонського саміту НАТО. Україна повинна по максимуму закласти те, що вона хоче отримати на цьому саміті НАТО, а й країни-члени Альянсу мають визначитися з питанням того, що потрібно дати чіткі перспективи Україні щодо членства в Північноатлантичному альянсі, коли це буде й за яких умов.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

«Мюнхенська конференція – це, мабуть, крайній великий політичний майданчик, де можна провести попередні політичні дискусії, домовленості перед самітом лідерів країн НАТО, за винятком певних двосторонніх зустрічей тощо. Тож, це часткова підготовка до саміту НАТО, і наша делегація це чудово усвідомлює», - зазначив парламентарій.

На його думку, нещодавні відвідини канцлером ФРН Олафом Шольцем Сполучених Штатів також стосувалися узгодження з американськими партнерами важливих моментів, пов’язаних зокрема і з Україною.

«Ми розуміємо, що затягування виділення фінансової допомоги з боку США призводить до того, що країни ЄС мають взяти на себе відповідні зобов’язання і зрештою перекрити певний лаг у фінансовій допомозі від США. І друге – європейські країни дещо занепокоєні через майбутнє Альянсу та підтримки з боку США в готовності забезпечувати спільну безпеку. Думаю, що це ще були консультації (в Олафа Шольца – ред.) щодо того, як вести діалог і як проводити Мюнхенську безпекову конференцію, щоб узгодити позицію в частині допомоги Україні та в частині її майбутнього членства в НАТО», - сказав народний депутат.

Він також наголосив на тому, що Україна останнім часом інтенсифікувала діалог і з державами глобального Півдня, у чому величезна заслуга Президента Володимира Зеленського.

«рф це не до вподоби, бо росія вона звикла загравати з країнами глобального Півдня, просуваючи свої наративи. Ми ж маємо давати свій порядок денний, маємо виявляти пряму зацікавленість країнами глобального Півдня у прийнятті «формули миру» Президента Володимира Зеленського, бо це безпосередньо стосується їхніх інтересів та їхньої стабільності, бо у них є свої певні заморожені конфлікти та суперечності. Замість того, щоб із ними загравала рф, ми маємо їм доносити свою точку зору і показувати вигоди, які вони отримають унаслідок прийняття нашої позиції», - підсумував політик.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21