«У складі української делегації провів перемовини у Вашингтоні з конгресменами, сенатором та представниками Пентагону. Говорили про подальшу підтримку України, спільне виробництво зброї та допомогу у гуманітарній сфері. Про результати зустрічі повідомляє член делегації, Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

До США делегація українських депутатів відправилася на запрошення конгресмена Джима Кости. До Вашингтону поїхали члени тимчасової комісії Верховної Ради з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги та голови профільних комітетів. Зокрема, народні депутати Давид Арахамія, Анастасія Радіна, Олександра Устінова, Олександр Завітневич, Павло Бакунець, Єгор Чернєв та інші. Головна мета візиту - адвокаційна робота з американським Конгресом щодо продовження підтримки України.

За декілька днів провели зустрічі із конгресменами Еллізою Слоткін, Ріком Ларсеном, Джейком ЛаТернером, Карлосом Гіменесом, Маріонетт Міллер-Мікс, сенатором Джимом Рішем. А також з членами українського конгресового кокусу (група дружби з Україною).

Члени американського Конгресу розповіли, що готують комплексний пакет масштабної допомоги Україні, виділення якого заплановано ухвалити протягом найближчих тижнів. Ми почули ці слова від демократів та республіканців, тому впевнено можемо казати про двопартійну підтримку США нашої країни. Окремо говорили про збільшення гуманітарної допомоги – у сфері охорони здоров’я та соціальних напрямках.

Ще одна зустріч відбулася у Пентагоні. Обговорювали спільне україно-американське виробництво зброї, в тому числі завдяки будівництву нових заводів на нашій території, графік постачання американського озброєння в Україну.

Підбиваючи підсумки візиту, зазначу наступне. Я не побачив, що через інші військові конфлікти чи майбутні вибори в США зменшилася підтримка України. Конгресмени цікавилися ситуацією на фронті, напрямками співпраці, запитували, чим ще вони можуть допомогти нашій країні у боротьбі з ворогом.

Окрема подяка народній депутатці Олександрі Устиновій за організацію поїздки та ефективну комунікацію з конгресом США. Саме так проявляється парламентська солідарність, коли депутати із різних політичних сил спільно працюють заради інтересів України та досягають позитивних результатів.

Хочу подякувати конгресменам, сенаторам, представникам Пентагону за глобальне лідерство у підтримці боротьби України з агресором. Ми дякуємо за кожен пакет санкцій, за гуманітарну та військову допомогу.

І окремо відзначу посольство та особисто посла пані Оксану Маркарову за потужну проукраїнську позицію та організацію поїздки.»

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17