9 серпня 2023 року Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо членства народного депутата України у тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України» (реєстр. № 9521-1).

Законопроект передбачає внесення змін до законів України «Про статус народного депутата України», «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та Регламенту Верховної Ради України з метою збільшення кількості тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, до складу яких може бути обраний народний депутат України,  з однієї до двох.

Цього дня Парламент прийняв у цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9555).

У цілому, з урахуванням пропозицій Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, Парламент прийняв проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей» (реєстр. № 9552).

Зазначену ТСК пропонується уповноважити, як зазначено в пояснювальній записці до проекту Постанови, зокрема: здійснювати аналіз практики застосування законодавчих актів з питань з питань соціального захисту та прав ветеранів війни, подавати відповідні висновки та рекомендації на розгляд Верховної Ради України; здійснювати аналіз відповідності підзаконних нормативно-правових актів з питань з питань соціального захисту та прав ветеранів війни законам України, а також опрацьовувати питання своєчасності їх прийняття; вносити на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо планування розвитку законодавства з питань соціального захисту та прав ветеранів війни.

Парламент також підтримав Постанову Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань комплексного врегулювання державних соціальних гарантій ветеранам, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України», (реєстр. № 9406).

Утворення ТСК зумовлюється, як зазначено в пояснювальній записці до проекту Постанови, «потребою скоординованого комплексного та системного забезпечення заходів, пов'язаних із реалізацією прав та соціальних гарантій Захисникам і Захисницям України членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також вдосконалення законодавства щодо соціального статусу ветеранам, Захисникам і Захисницям України членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, що сприятиме збереженню генофонду української нації».

Також Верховна Рада України прийняла в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Холодова А.І.» (реєстр. № 9575).

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України на засіданні 7 серпня 2023 року (протокол № 162) розглянув особисту заяву народного депутата України - члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Холодова А.І. про складення депутатських повноважень, відповідно до статті 81 Конституції України та статті 4 Закону України «Про статус народного депутата України» та прийняв рішення, згідно з частиною першою статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Холодова А.І.» і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

09 травня 2024 18:10
09 травня 2024 18:07
09 травня 2024 18:04
09 травня 2024 18:01
09 травня 2024 17:58
09 травня 2024 17:55
09 травня 2024 17:53
09 травня 2024 17:51
09 травня 2024 17:47
08 травня 2024 18:07