Іванна Климпуш-Цинцадзе, як член міжпарламентської Ради Україна-НАТО, бере участь у Парламентській Асамблеї альянсу в Люксембурзі у складі парламентської делегації України. Депутати працюють у комітетах, надаючи свої коментарі та пропозиції до звітів, які готуються в рамках цих органів. Також проводять важливі двосторонні зустрічі.

Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у роботі Комітету з питань безпеки і оборони та з питань економіки і безпеки ПА НАТО. Вона виступила у дискусіях, що стосувалися енергетичної безпеки України, а також подальшого розвитку санкційного тиску на Росію. Також голова Комітету у складі української делегації, зустрілася з делегацією американського Конгресу, з міністром оборони, віцепрем’єром Люксембургу, з міністеркою юстиції та культури Люксембургу, а також з Президенткою ПА НАТО.

«Ми користуємося цією можливістю подякувати усім нашим партнерам за їхню допомогу. А також спробувати вплинути на готовність до консенсусу щоби підняти наші взаємини з альянсом на наступний рівень і ухвалити це рішення на Вільнюському саміті НАТО», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її словами, неможливо уявити стійкий і довготривалий мир у Європі без членства України в Альянсі. «Я також весь час говорю про те, що ми покладаємо великі надії на наші Збройні Сили, які показали неймовірний героїзм і ефективність, але також застерігаємо партнерів від надмірних очікувань щодо анонсованого контрнаступу і наполягаємо на необхідності дійсно продовжувати дієву, ефективну, спільну підтримку нас зброєю для того, щоби досягти перемоги України у цій війні», - наголосила Голова Комітету.

Американській делегації українські депутати подякували, зокрема, за роль конгресменів у формуванні рішення про готовність створювати авіаційну коаліцію та про початок навчання українських пілотів роботі на винищувачах п’ятого покоління F-16. Це ще один крок до реального захисту українського народу і посилення ефективності Збройних Сил для звільнення нових територій. Також зауважили, що вже надане партнерами новітнє озброєння, зокрема системи Patriot, працює надзвичайно ефективно. Так само неймовірно вправно і швидко українські військові опанували цю зброю.

«Всюди наполягаємо на тому, що без покарання росії тяжко уявити мирний розвиток подій в подальшому після завершення цієї війни. Далі роз’яснюємо, чому потрібен саме Спеціальний трибунал для покарання росії за злочин агресії», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Але ключовий лейтмотив роботи української делегації на весняній сесії ПА НАТО - це підготовка до більш амбітного політичного рішення стосовно взаємин між Україною та Альянсом на Вільнюському саміті. «Це непростий шлях і на даний момент поки неможливо говорити про загальний консенсус щодо запрошення України до НАТО у Вільнюсі», - зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Тому важливо цю роботу продовжувати на всіх можливих рівнях.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13