Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС у Вашингтоні зустрілася із високопосадовцями у Держдепартаменті США та Пентагоні.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на необхідності подальшого постачання Україні зброї - від артилерійських снарядів, броньованої техніки - до систем повітряної оборони і далекобійної зброї. Важливо уже зараз, за її словами, розпочати навчання наших пілотів винищувачів. Усе це можливо завдяки тій великій допомозі, яку виділив Конгрес. «Колеги зі США максимально працюють над тим, щоби виконати запити українських військових для того, щоб вони мали всі інструменти, необхідні як для захисту громадян України і нашої інфраструктури, так і для звільнення українських територій», - сказала голова Комітету.

На зустрічах ішлося і про майбутні необхідні гарантії безпеки для України після перемоги й завершення цієї війни. «Очевидно, що йшлося і про необхідність відпрацювання механізмів для відбудови країни, які точно мали би передбачати не суто надання коштів Україні через уряд, а й створення механізмів для горизонтальної взаємодії з громадами, містами в Україні, які постраждали від жахів цієї війни. Роботу з приватними бізнесами з-за кордону для інвестування в Україну потрібно проводити вже зараз», - сказала голова Комітету.

Вона поінформувала, що обговорювала з американськими колегами і відновлення енергетичної системи, підготовку до наступного опалювального сезону: «Тому що наші сусіди ніяк не заспокояться, і вони не відмовилися від того, щоби на нас різними способами розчавити. Це добре, що наші партнери усвідомлюють, що в нас є період часу до осені, протягом якого максимально потрібно відновити українську інфраструктуру, закласти певні речі, які могли би в майбутньому дати можливість розвивати її далі з відповідністю до наших амбіцій долучитися до зеленої угоди Європейського Союзу».

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що американські колеги серйозну увагу приділяють ухваленню законів та синхронізації українського законодавства з правом ЄС. Вони дуже розраховують на те, що Україна і далі буде не тільки за сімома умовами кандидатства, а й у всіх інших напрямках, зокрема в енергетиці, рухатися до синхронізації з європейськими правилами і процедурами. Також розраховують, що в Україні знову запрацює реформа корпоративного управління, яка є надзвичайно важливою для того, щоб держава розвивалась успішно. «Американці є нашими союзниками у подальшому нарощуванні можливостей України протягом різних періодів імпортувати та/або експортувати електроенергію із/до Європейського Союзу, відповідно до потреб», - наголосила голова Комітету.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17
24 квітня 2024 15:12
24 квітня 2024 15:09