У пленарній залі Верховної Ради України відбулася зустріч керівництва Парламенту та керівництва Апарату Верховної Ради України із працівниками різних управлінь та структур Апарату Парламенту, на якій було підбито підсумки року, що минає, та окреслені плани на майбутній 2023 рік.

 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час виступу звернувся зі словами вдячності до працівників, які разом із депутатським корпусом гідно пройшли цей важкий для країни рік, організували роботу інституції на високому рівні та гідно прийняли виклики воєнного часу.

«Я хочу подякувати усім, що за цей найскладніший за всю історію незалежності України рік, ви на своїх плечах витягли все лихоліття війни. Увесь світ пишається тим, як сьогодні Український Парламент, і депутати, і Апарат проявили себе.

Бажаю, щоб ви не скидали обертів вашого професіоналізму, роботи і відданості справі. За цей рік ми разом зробили дуже багато і  основне навантаження йшло не на депутатську залу, а на Апарат, який з честю, під обстрілами, при відсутності електрики та інтернету, по 24/7 працював для того, щоб у залі все було на відмінно.

Тому ще раз дякую вам від імені Президії та депутатського корпусу за те, що ви є і що ми разом крокуємо цим шляхом. Слава Україні!», — наголосив Руслан Стефанчук у привітанні.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко також підкреслив, що велику роль у забезпеченні ефективної та дієвої роботи Парламенту відіграє саме Апарат. Це особливо стало відчутно з початком війни, коли працівники змогли зібратися та налагодити роботу Парламенту відповідно новим реаліям.

«Парламент завжди працював, працює і буде працювати. Коли ми на початку війни приймали відповідні рішення щодо введення воєнного стану, мобілізації та інші, все це неможливо було б без Апарату, без відповідних служб. Ми вдячні за те, що ви прийняли важкі  умови і віддано та професійно допомагали нам, політикам, формувати абсолютно безпрецедентні рішення в історії України…

Шана і слава тим, хто від Парламенту мобілізований або добровільно здійснив цей крок. Вічна пам’ять тим, хто поліг за нашу незалежність. Вічна слава і вічна шана всім, хто бореться зараз за незалежність України. А це — вся країна, всі ми і всі ви. Кожен на своєму місці, увесь Український народ здійснює сьогодні великий подвиг. Дякую вам за ваш подвиг на ваших робочих місцях!», — звернувся до присутніх Перший Віцеспікер.

 Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк особливо наголосила на забезпеченні інформаційної складової роботи Парламенту з перших днів агресії, коли ресурси єдиного законодавчого органу стали важливим джерелом правдивої та достовірної інформації про ситуацію у різних сферах діяльності країни у нових воєнних умовах. Також вона підкреслила особливу роль управлінь Апарату у посиленні напряму парламентської дипломатії, який  став особливо актуальним в умовах війни.

«Інформаційна служба робить неймовірні речі з 24 лютого, коли ми могли доєднати якомога більше глядачів, слухачів, інформаційників, де  ми щодня давали потужні новини.

Другий дуже важливий напрям – парламентської дипломатії та наших взаємозв’язків. Ми розуміємо, що це нові виклики, які треба вдосконалювати, щоб відповідати всім тим вимогам, що зараз стоять перед нами як перед суспільством. 

Сил нам, здоров’я, наснаги, натхнення, якомога більше віри в те, що ми переможемо. Слава Україні!», — наголосила Віцеспікерка.

Своєю чергою Керівник Апарату Вячеслав Штучний відзначив особливу роль IT-підрозділу Парламенту з перших днів російської агресії, від якого особливо залежала злагодженість роботи працівників та народних обранців. Крім того, він окреслив нові плани та напрями розвитку та функціонування Апарату Верховної Ради України майбутнього року.

«Хочу, щоб у нас була нова сучасна структура, яка буде відповідати вимогам сьогодення і кращих європейських  практик. Багато що нам потрібно осучаснити, оновити, запровадити  нові підходи. Багато у нас завдань. Бажаю в наступному році нашої великої перемоги і дякую за вашу роботу в цьому році!», — подякував колегам  у своєму виступі Керівник Апарату.  

Також працівників Апарату Верховної Ради України було нагороджено відзнаками Парламенту  за заслуги перед Українським народом, сумлінну працю та високий професіоналізм.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17
24 квітня 2024 15:12
24 квітня 2024 15:09
24 квітня 2024 15:05
24 квітня 2024 15:01
24 квітня 2024 12:57
24 квітня 2024 12:48
24 квітня 2024 10:19