Українська делегація бойкотуватиме роботу Парламентської асамблеї ОБСЄ, оскільки ця організація не погодилася вигнати Росію. Загалом війна РФ проти України змінила світ і нарешті відкрила очі на те, що деякі міжнародні організації просто витрачають гроші й не виконують свої повноваження.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Міжнародна спільнота або щось робить, і це має практичний ефект, як, наприклад, ініціатива Grain from Ukraine, або ж окремі організації просто не витримають тесту війною Росії проти України. Саме членство Російської Федерації в Організації з безпеки та співробітництва в Європі становить загрозу безпеці. Україна ж хоче, щоб речі називали своїми іменами: якщо є держава-агресор, то делегацію цієї держави потрібно відсторонити від участі в міжнародній організації, поки країна не повернеться до виконання статуту організації», - сказала політикиня.

За її словами, наша держава наполягає, що для виконання зобов’язань міжнародним організаціям треба міняти правила й карати країну-агресора.

«Я впевнена, що у Відні в лютому наступного року, коли виповниться рік із моменту повномасштабного нападу росіян на Україну, багато держав будуть бойкотувати присутність росіян на засіданні ОБСЄ. Якщо ця організація хоче, щоб її сприймали серйозно, вона буде змушена поміняти правила та ввести санкції проти представників країни-агресора. Це стане «холодним душем» для тих країн, які вважають, що діалог із катами й убивцями все ще можливий», - зауважила парламентарій.

Вона додала, що низка держав уже підтримала позицію України.

«Канадська делегація вже заявила, що вийде із зали, як тільки туди зайдуть росіяни. Думаю, що американська делегація теж не буде толерувати росіян. Країни Балтії уже доєдналися до бойкоту й продовжать це робити. Вважаю, що Велика Британія також пристане на цю пропозицію. Така коаліція держав надалі буде широкою та впливовою», - упевнена народна депутатка.

На її думку, усі пропозиції щодо необхідності «діалогу з Росією» треба різко зупиняти, бо потім цей так званий діалог буде «прилітати» нам ще довго. Водночас усі міжнародні організації, які цінують свій статут, зобов’язані ставити на місце агресора.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13