Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС у складі делегації міжпарламентського об’єднання «United4Ukraine» провела низку зустрічей із французькими парламентарями, політиками та журналістами в рамках візиту до Франції. Делегація «United4Ukraine» зустрілася із депутатами групи дружби з Україною у Сенаті Франції, Крістіаном Камбоном, головою комітету з питань закордонних справ, оборони та збройних сил у Сенаті, з французькими парламентарями із Національних зборів, П’єром Александром Англадом, головою комітету з європейських справ Національної асамблеї.

«Політики, які були присутні на цих зустрічах, розуміють і усвідомлюють те, що Україна веде війну не виключно за себе, а й одночасно захищає Європу, і тому відповідальність Європи, в тому числі Франції, допомагати Україні та, незважаючи на складнощі, збільшувати цю допомогу», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами зустрічей.

Вона зауважила, що учасники делегації «Об’єднані для України» у роботі з французькими колегами фокусувалися на потребах України, зокрема, на зброї, яку Франція може надати в більшій кількості: «Попри те, що французи мають свої військові зобов’язання в різних частинах земної кулі, ми сподіваємося, що нам вдалося донести думку про те, що зараз військова допомога Україні має бути на першому місці».

У Національній асамблеї, за словами голови Комітету, дуже пишаються тим, що вперше зареєстрували і сподіваються протягом трьох тижнів ухвалити політичну резолюцію із засудженням російської агресії проти України та щодо політичної підтримки України. Також французькі парламентарі розраховують на те, що їм вдасться в процесі узгодження бюджету збільшити витрати на військову допомогу Україні. «Для того, щоби збільшити постачання зброї у відповідь на запити, які йдуть з України, у відповідь на енергетичний тероризм, який Україна відчуває на собі від російської федерації та всі інші види тероризму, до яких вдається росія», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що Україні треба шукати додаткові аргументи, щоби залучити більшу кількість країн, в тому числі і Францію, до ініціативи створення спеціального трибуналу, який би засудив російське керівництво за злочин агресії проти України: «З наступним засудженням у Міжнародному кримінальному суді усіх причетних до воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду, які російські війська чинять на нашій землі».

Голова Комітету зазначила, що багато французьких політиків закликають і далі боротися за громадську думку, щоб їхнє суспільство продовжувало підтримувати Україну. За їхніми словами, підтримка українців на даний момент у Франції не зменшується, незважаючи на нові виклики, пов’язані із інфляцією та зростанням цін на енергоносії. «Але це точно означає, що нам потрібно продовжувати роботу політичну, медійну й інформаційну, щоби нагадувати суспільствам, на думку яких реагують політики, в тому числі й у Франції, про те, яку брутальну, жорстоку війну в центрі Європи розгорнула росія, і що ця війна може мати прямі наслідки для безпеки регіону і всього світу», - підсумувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45