Про це під час зустрічі у Парижі з міжнародною делегацією міжпарламентської мережі «United4Ukraine» повідомила Лоранс Бун, держсекретарка з європейських справ в Уряді Прем’єр-міністерки Франції Елізабет Борн.

Пані Бун наголосила, що обидва заходи будуть спрямовані на об’єднання зусиль партнерів для допомоги Україні. Одна конференція стосуватиметься забезпечення нагальних потреб України, які виникли через війну росії та кризу, яку вона спричинила. Інша - має на меті зосередитися на відновленні та відбудові України, а також на ширшому залученні не тільки держав, а й бізнесу у цей процес.

Лоранс Бун наголосила, що Франція підтримує Україну й буде продовжувати її підтримувати і надалі.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, зі свого боку, подякувала Франції за підтримку надання Україні статусу кандидатки на вступ до Європейського Союзу. Вона закликала Париж зосередитися на допомозі Україні у виконанні семи умов, якими супроводжувалося надання кандидатського статусу: «Нам потрібна допомога, щоби ми змогли виконати ті сім умов та виконувати Угоду про асоціацію з ЄС. Для цього нам треба в тому числі допомога Франції у зміцнення інституційної спроможності як Парламенту, так і урядових структур в Україні», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона говорила і про нагальні потреби України для відновлення пошкодженої російськими ударами енергетичної інфраструктури: «Йдеться не тільки про генератори, а й про можливості ремонтувати обладнання, яке зруйнувала чи пошкодила російська федерація. Зокрема, автовимикачі, вкрай потрібні для нашої енергетичної інфраструктури. Також потрібна допомога у закупівлі в інших країнах чи у приватних компаній трансформаторів та іншого обладнання для ремонту».

Звісно, для захисту свого народу та інфраструктури Україна потребує потужної протиповітряної і протиракетної оборони - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона закликала і далі надавали зброю та боєприпаси, щоби Україна могла відвоювати окуповані землі та звільнити своїх громадян: «Люди, які так мужньо борються і витримують стільки випробувань, напередодні зими потребують ще більше допомоги і підтримки».

Делегація «United4Ukraine» закликала Францію працювати над посиленням санкцій проти рф та дотриманням уже запроваджених обмежень. Депутати наголосили на тому, що Франція ще багато може зробити для протистояння російській пропаганді, заборонивши, зокрема, ретрансляцію російських пропагандистських медіа.

Члени делегації «United4Ukraine» зауважили, що вже зараз треба працювати над створенням спеціального трибуналу, який би притяг до відповідальності російське керівництво та воєнних злочинців за війну в Україні. Держсекретарка з європейських справ Уряду Франції Лоранс Бун упевнена, що ніхто не повинен уникнути відповідальності за злочини у цій жорстокій і безпідставній війні.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13