Завершився парламентський візит до Японії, у якому взяли участь члени Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Японією Галина Михайлюк, Ярослав Железняк, Олег Семінський, Роман Костенко й Ольга Коваль. Інтенсивна програма заходів дозволила провести низку продуктивних зустрічей.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР із питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк.

«Ми зустрілися з Хіроюкі Хосодою та Хідехісою Оцудзі – Спікерами Палати представників і Палати радників відповідно, встановили контакти з керівниками всіх політичних сил, представлених у Парламенті Японії, поглибили партнерство з представниками Парламентської асоціації дружби «Японія–Україна» та заклали підґрунтя для подальшої розбудови активного міжпарламентського співробітництва», - сказала політикиня.

Вона додала, що члени Групи дружби також мали нагоду зустрітися з представниками японського уряду та головних бізнес-федерацій «Keidanren», «JETRO», «JICA».

«Вдалося налагодити прямі канали комунікації й з органами місцевого самоврядування префектури Хьоґо, зокрема щодо встановлення партнерства у форматі міст-побратимів між українським Ірпенем та японським Хімедзі. Завітавши до Замку Хімедзі, ми ознайомилися з проєктом Першої леді України з поширення української мови в музеях і пам’ятках світу», - розповіла народна депутатка.

З метою підтримання зв’язків з громадянами Японії, які відстоюють українські інтереси і докладають особливих зусиль для розвитку двосторонніх відносин, делегація поспілкувалася з колишніми Надзвичайними і Повноважними Послами Японії в Україні та членами Асоціації україністів Японії на чолі з професором Йошіхіко Окабе.

«Завершальний етап візиту передбачав здійснення зустрічей із представниками компаній «Toshiba Corporation», «Sojitz Corporation», «Mitsubishi Heavy Industries», «Hitaichi» та інших, у центрі уваги яких була гостра потреба України в генераторах, електрообладнанні та комплексній матеріально-технічній допомозі», - повідомила Галина Михайлюк.

Крім того, за сприяння Посольства України в Японії, члени делегації провели підсумкову пресконференцію за участі понад 50 засобів масової інформації, більшість із яких мають не лише японську, а й глобальну аудиторію.

«Численна кількість запитів на інтерв’ю впродовж візиту вкотре засвідчила актуальність ситуації в Україні для Японії як на урядовому, так і громадському рівнях. Японія залишається незмінним і надійним партнером України не лише в двосторонньому вимірі, а й у межах міжнародних організацій та «Групи семи», де вона незабаром головуватиме. Ми надзвичайно вдячні японському народу за відчутну підтримку в боротьбі проти повномасштабної агресії російської федерації. Значні обсяги фінансово-економічної, гуманітарної, матеріально-технічної допомоги, надані Японією, дозволяють спільними кроками відстоювати демократичні цінності, вільне майбутнє та універсальні принципи міжнародного права», - резюмувала народна депутатка.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45
27 березня 2024 12:27