Шоста зустріч у форматі «Рамштайн» була вдалою для України, що підтвердив і міністр оборони нашої держави. Її основний акцент робився на наданні Україні засобів протиповітряної та протиракетної оборони, щоби захиститися від ракетних атак з боку Росії.

Про це сказав народний депутат, заступник голови Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

«Сподіваюся, що всі обіцянки, які прозвучали на зустрічі, будуть виконані, і ми отримаємо не лише IRIS-T від Німеччини чи NASAMS від США, а й у принципі від держав-учасниць формату «Рамштайн» більше такого озброєння», – зауважив політик.
За його словами, залежно від того, скільки систем отримає Україна, можна буде говорити про те, наскільки можна буде закрити наше небо.

«Одна система IRIS-T може закрити таке одне велике місто, як Київ. Вона може відстежувати десятки цілей і збивати їх. Ми спілкуємося з німецькими виробниками IRIS-T й говоримо, що нам потрібно як мінімум 10-15 комплексів. Їх зараз немає, їх потрібно виробляти, але ми наполягаємо на тому, щоби вже підписувати контракти, щоби за якийсь час отримати все це озброєння. І ми працюємо над тим, щоби поступово закривати все небо над Україною», – сказав парламентарій.

Водночас він вважає, що останні масовані обстріли України з боку Росії – це типова поведінка терориста, який розуміє, що нічого не може вдіяти у відкритому бою.

«Загалом обстріл України продиктований намаганням вплинути на внутрішню аудиторію, адже путінський режим розуміє, що російська армія не може нічого вдіяти на полі бою, немає перемог, немає захоплення нових міст, сіл. Натомість весь російський інтернет-простір пронизаний інформацією про успіхи ЗСУ. Відповідно, атака була спланована для того, щоби хоч якось збалансувати новини й дати картинку для тих росіян, які насолоджуються вбивством мирного населення в центрі Києва чи інших українських міст», – зауважив Єгор Чернєв.
Він переконаний, що масована ракетна атака 10 жовтня планувалася заздалегідь, і всі розповіді про те, що обстріл пов’язаний із ситуацією на Кримському мосту, – це нісенітниці.

З іншого боку, весь світ вкотре переконався в істинній суті країни-агресора. Як наслідок - Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим РФ терористичним.

«Це великий перший крок на міжнародному рівні, а далі ми дійдемо до ситуації, коли неможливо буде не визнати Росію державою-терористом й не позбавити її права вето в ООН», – резюмував народний депутат.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17