росія свідомо 4 жовтня поточного року ратифікувала анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

росія продовжує свідомо порушувати міжнародне право, зневажати Статут ООН і всюди демонструвати свою зневагу до миролюбного народу.

Зараз вирішальний момент, коли Європейський Союз повинен жорстко реагувати на анексовані частини чотирьох областей України, бо анексування української території не має жодної легітимності.

 Санкції повинні впливати на російську економіку і з часом цей вплив має лише посилюватися, щоб допомогти нам зупинити путіна, стримати ескалацію росії і перемогти агресора.

Для нашої спільної перемоги Захід зобов'язаний продовжувати надавати Україні важке озброєння та вводити нові болючі санкції проти росії.

Так, в останні тижні Збройні Сили України здійснили стрімкий успішний контрнаступ на сході та півдні України і продовжують звільняти українські населені пункти від російських окупантів, але незважаючи на успіхи наших українських воїнів, війна ще триває.

Вдячний Вітольду Собкуву, політичному директору МЗС Польщі, за підтримку, висловлену на конференції «The Russian War Against Ukraine» в Анкарі, Туреччина: «Україна перемагає і за це їй велика шана, але війна ще не закінчилася. Ми повинні продовжувати постачати в Україну важке озброєння, військове спорядження та амуніцію; ми повинні продовжувати санкційний тиск, аби росія була відрізана від новітніх технологій, ІТ-послуг; маємо повністю відмовитися від російських енергетичних ресурсів, маємо протидіяти ідеології «руського міра» та пропаганді; також маємо тиснути санкціями в індивідуальному порядку та на окремі компанії, посилювати візові обмеження, відключення банків від загальної системи розрахунків, ми повинні посилювати наші східні фланги».

Погоджений 5 жовтня послами Європейського Союзу та Coreper (Рада постійних представників ЄС) восьмий пакет санкцій проти росії мав би відповідати реальним масштабам загрози, яку становить росія для Європи і всього світу.

Згідно результатів опитування Eupinions, оприлюднених Фондом Бертельсмана (Die Bertelsmann Stiftung), 60% мешканців Євросоюзу підтримують постачання зброї з ЄС до України.

Знаю, що введення санкцій проти росії створює серйозні труднощі для багатьох країн ЄС, а також для кількох секторів економіки. Але це та тимчасова ціна, яку ми маємо заплатити за захист нашої демократії та міжнародного права.

Закликаю лідерів ЄС у межах скоординованих із державами-членами зусиль продовжувати і надалі здійснювати тиск на росію-агресора за допомогою санкцій.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45
27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01