Сьогодні Росія багато втрачає через газову війну з Європою, бо значна частина газу або витікає внаслідок аварій на газогонах «Північний потік», або його доводиться спалювати. У річному обсязі можна говорити про чисту втрату багатьох мільярдів доларів. Однак РФ свідомо йде на це, підвищуючи ставки у протистоянні, лякаючи європейські держави. 

Про це заявив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

«Росіяни розуміють, що коли Європа є об'єднаною, коли вона діє разом з Україною, допомагає Україні, тоді РФ зазнає поразки на багатьох фронтах. У такому випадку в України є і техніка, і боєприпаси, і зброя. Саме тому росіяни жертвують мільярдами доларів заради того, щоб розколоти Європу, знайти там точку слабкості, щоби хтось перший дав слабину, і Європа відійшла від жорсткої та послідовної позиції щодо підтримки України у війні», - зазначив голова Комітету. 

Він висловив упевненість у тому, що Європа в питанні протистояння з Росією й надалі залишатиметься єдиною. 

«Сьогодні в Києві були керівники комітетів із закордонних справ різних європейських парламентів, які під час зустрічі запевнили в тому, що підтримка України з боку європейських країн буде міцною і довгою», - наголосив народний депутат. 

На його думку, європейські держави цю зиму вистоять і витримають тиск із боку Росії. Надалі країна-агресор втратить усі можливості впливати на Європу й використовувати енергоресурси як зброю.

«Енергетична війна Росії з Європою вийшла на новий рівень. Європа розуміє наслідки. Якщо Європа програє цю війну, то далі ставлення до європейських країн буде як до слабких держав. Я впевнений, що європейці обиратимуть шлях не домовлятися з Росією, а шлях пошуку додаткових джерел імпорту газу… Усі відповідальні політики розуміють, що не можна дозволяти РФ шантажувати Європу, особливо у такий брутальний і грубий спосіб, як це відбувається зараз», - сказав Андрій Герус. 

За його словами, сьогодні головна інтрига розгортається навколо «Північних потоків». 

«З усіх прокладених гілок залишилася одна непошкоджена гілка «Північного потоку-2». Він не працює, на нього накладені санкції. Вважаю, що Росія порушуватиме питання про постачання газу саме цією непошкодженою гілкою, але для цього попросить знаття санкцій, термінову сертифікацію й дозвіл на постачання нею газу в Європу», - пояснив політик. 

Андрій Герус переконаний, що в нинішній ситуації вкрай важливо, щоби всі європейські держави вистояли, зокрема й Німеччина, не пішли на поводу в Росії, не проявили слабкості. Тоді перемога над РФ буде на всіх фронтах. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45
27 березня 2024 12:27