Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики і Комітет з питань свободи слова проведуть спільні слухання на тему «Українські медіа в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи»

Відбулося перше засідання робочої групи із організації спільних слухань у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики і в Комітеті з питань свободи слова на тему: «Українські медіа в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи». Відповідні слухання планується провести в кінці серпня.

У нараді взяли участь голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, члени громадської ради при Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики, медіаексперти, помічники народних депутатів.

У процесі обговорення учасники робочої групи погодили, що під час слухань необхідно максимально повно висвітлити питання можливих шляхів для підтримки роботи українських медіа у воєнний та післявоєнний періоди (державні програми, міжнародна допомога тощо). Задля цього  буде заслухано, зокрема, представників Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, працівників медіагалузі.

Крім того, захід має на меті вивчити організаційні проблеми, з якими стикаються медіа в умовах воєнного стану, та які складнощі виникають у них щодо контенту за цих обставин. Також планується розглянути успішні приклади функціонування деяких видань, які змогли швидко адаптуватися до непростої ситуації в державі у зв’язку із вторгненням рф на територію України та змінити формат своєї роботи.

До слова, рішення про проведення слухань ухвалено Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики за результатами розгляду звернення Національної спілки журналістів України про обговорення проблем функціонування засобів масової інформації в умовах широкомасштабної війни.

Охочі долучитися до слухань можуть звертатися до секретаріату Комітету з питань свободи слова (Глиняна Яна Андріївна, email Hlynyana@rada.gov.ua).


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17