Освітній центр Верховної Ради України до Дня Української Державності провів інтерактивну лекцію на тему: «Державність – означає Незламність» у форматі відеоконференції на платформі ZOOM та з використанням «Mentimeter».

Захід відбувся у форматі, що поєднував лекцію та квіз. Під час лекції учасники мали змогу дізнатися що таке держава та які існують державні символи України, про основні етапи становлення української Державності, перші державні утворення
та їх правителів, познайомитися з видатними історичними постатями - творцями української Державності, поринути у історичне підґрунтя становлення незалежності України.
Під час інтерактивів учасники мали змогу не лише продемонструвати свої знання з історії становлення української державності, але і позмагатися між собою на швидкість у наданні правильних відповідей.  

Як наголосила Керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена Костинюк: «В умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою. Ми не просто відзначаємо День Української Державності, а й об’єднуємо молодь та дітей задля її збереження. І саме такі інтерактивні лекціі є для цього гарним та дієвим інструментом. Адже нам важливо не просто викласти лекцію для дітей, але й зацікавити їх нею».

Нагадаємо, сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначає День Української Державності. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України, запропонував торік президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України.

Інтерактивна лекція була проведена спільно з Громадською організацією «Молодіжний інтеграційний центр».
Переглянути запис заходу можна на YouTube-каналі Освітнього центру: https://youtu.be/Rj5Fy_tULTg
 
Освітній центр і надалі активно продовжуватиме свою діяльність на шляху не тільки парламентської просвіти, а й історичної освіти дітей та молоді. Адже без знання нашої справжньої історії немає майбутнього для нашої Незалежної України.

Актуальну інформацію щодо наступних заходів можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради у соціальних мережах:
Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU
Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=
Telegram: https://t.me/educationcentreVR
Twitter: https://twitter.com/UAParlEducation?t=JrtRaBMWWMZlrwxH2pQTMQ&s=09
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45