Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у святкуванні триріччя із дня заснування Освітнього центру.

Ця подія змогла продемонструвати, що Освітній центр Верховної Ради України забезпечує функцію взаємодії Парламенту та громадян. Адже Голова Верховної Ради України у неформальній атмосфері поспілкувався з представниками та представницями Малої академії наук України. Саме така зустріч є прикладом сприяння обізнаності дітей та молоді щодо принципів, функцій та ролі Парламенту у системі органів державної влади, демократії і відкритості Парламенту України, нових законодавчих ініціатив та поточної діяльності загалом.

Захід відбувся у форматі дискусії, під час якої молодь мала змогу поставити свої запитання до Голови Верховної Ради України. Зокрема, щодо ролі суб'єктів політики у становленні громадянської парламентської просвіти під час воєнного стану та перспективи розвитку у майбутньому, необхідності модернізаціі форм і методів освіти, важливості спеціальних програм, які сприятимуть освіченості молоді, шляху до ЄС, робочих зустрічей із представниками інших країн. Також Голова Парламенту розповів про власну історію, а саме - шлях від працівника освіти й науки до парламентарія.

Під час свого вітального слова до учасників та учасниць заходу Руслан Стефанчук зазначив: «Я дуже хочу, щоби зустрічі з молоддю обов’язково продовжувалися. Тому що дуже хочеться прикластися до розбудови нашої країни. Коли ти бачиш, що в цей складний час негідники приходять в нашу країну, а кращі сини і доньки захищають нашу країну, кладучи свої життя, - всі повинні розуміти, що кожен на своєму місці є дуже важливий. Кожен має долучитися до спільної перемоги на своєму місці. Я дуже хотів би, щоби своїми знаннями, своїми вміннями, своїм бажанням ви доклалися до розбудови нашої України. Це - не пафос, це усвідомлена реальність кожного з нас, яка є зараз».

Завершуючи захід, Освітній центр разом із учасниками та учасницями провели освітні дебати. В ігровій формі молодь мала змогу випробувати свої сили в ролі парламентаріїв та розглянути важливі питання, що стосуються освіти в умовах війни. За підсумками інтерактиву, усі учасники отримали пам’ятні подарунки.

Переглянути запис події можна на YouTube-каналі телеканалу «Рада»:

Освітній центр і надалі активно продовжуватиме свою діяльність на шляху парламентської просвіти та впроваджуватиме нові форми та технології для забезпечення належної освіти дітей та молоді в умовах воєнного та післявоєнного стану.

Актуальну інформацію щодо наступних заходів можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради у соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU

Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=

Telegram: https://t.me/educationcentreVR

Twitter: https://twitter.com/UAParlEducation?t=JrtRaBMWWMZlrwxH2pQTMQ&s=09

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21