146 день в Україні триває повномасштабна війна, розпочата росією.

росія країна-агресор, яка зухвало порушила суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Масові цинічні вбивства цивільних, у тому числі, ні в чому не винних дітей, знущання над жінками і дітьми, використання забороненої зброї, грабежі та крадіжки. Окрім того, відкрита агресія рф, як ядерної держави - члена РБ ООН, проти України, якій вона гарантувала безпеку - це все ганебні злочини путіна і російської армії.

З кожним новим ракетним ударом та зруйнованою інфраструктурою українських міст і селищ безглуздість агресії росії стає все більш очевидною.

Розв'язана війна росії проти України стала найкривавішим і найжорстокішим конфліктом у Європі. Агресія рф проти України та вчиненні воєнні злочини не мають аналогів у сучасній історії.

Світова спільнота не стоїть осторонь, весь демократичний світ підтримує нашу державу на міжнародному рівні. Як свідчення цього, на міжнародній конференцій, яка відбулася у нідерландській Гаазі, скоординовано зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на розслідування злочинів, скоєних росією в Україні та забезпечення правосуддя.

У своєму зверненні до учасників конференції в Гаазі Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності офіційного визнання росії державою - терористом та створенні Спеціального трибуналу щодо російської агресії проти України.

Крім того, за результатами 29-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, проведеної Парламентом Сполученого Королівства у Бірмінгемі, яка була  присвячена Україні та стосувалася російської агресії проти нашої держави, ухвалено три важливі для України резолюції.

Зокрема, перша і найважливіша резолюція - «Агресія російської федерації і вплив на безпеку в країнах ОБСЄ», у якій Організація розглядає злочини росії як воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид; наполягає на якнайшвидшому створенні спеціального міжнародного кримінального трибуналу задля забезпечення притягнення до відповідальності за згадані злочини, а також вимагає негайно і у повному обсязі вивести війська та відновити територіальну цілісність України.

Закликаю міжнародних партнерів приєднатися до європейської групи слідчих, які розслідують низку воєнних злочинів в Україні та притягнути воєнних злочинців до відповідальності у міжнародному кримінальному суді.

Справедливість має перемогти!

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21