Тероризм - це злочинні акти, спрямовані чи

розраховані на створення обстановки терору, які

за жодних умов не можуть бути виправдані.

                                        Формулювання ООН.

         

Ракетний удар по торговому центру у Кременчуку став одним з найбільш зухвалих терористичних актів в історії Європи.Шість країн Ради Безпеки ООН, а також Україна, оприлюднили спільну заяву із рішучим засудженням російських ракетних ударів по українських містах, у тому числі в торговельному центрі Кременчука.

Країни засудили активізацію російських ракетних ударів по території України, спрямованих на житлові квартали та цивільну інфраструктуру, в період 25-27 червня 2022 року.
«Ми найрішучішим чином засуджуємо вбивство мирних жителів внаслідок цих ракетних обстрілів, зокрема удару по переповненому торговельному центру в Кременчуці Полтавської області України. Ця атака була кричущим нападом на цивільну інфраструктуру й цивільне населення»,- наголосили країни ООН.
«Ми вимагаємо негайного припинення військових дій російської федерації проти України, усіх нападів на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, а також повного й негайного виведення російських сил і військової техніки від міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод України» - наголошується у спільній заяві.
23 червня 2022 року Комітет Сенату Сполучених Штатів із міжнародних відносин підтримав резолюцію із закликом до держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму.
За словами співголови комітету з міжнародних відносин, сенатора-республіканця Джеймса Ріша,  ця резолюція має отримати потужну підтримку під час голосування в Сенаті, що може вплинути на рішення держсекретаря.
Визнання росії спонсором тероризму поставить її в ряд з країнами, які знаходяться під найжорстокішими санкціями, такими як Іран, Сирія, КНДР, Судан. Це рішення матиме для рф серйозні наслідки, оскільки у такому випадку росія більше не зможе отримувати міжнародну допомогу, бізнес з нею стане токсичним, їй не продадуть товари подвійного призначення, а також вона більше не зможе отримати фінансування за кордоном.
Більше того, якщо росія буде у списку держав-спонсорів тероризму, це означатиме, що США і союзники автоматично вводять санкції проти будь-якої країни, яка спробує вести з росією нормальне економічне співробітництво.Фактично росія вже стала найбільшою терористичною організацією світу, обігнавши за цинізмом та рівнем злочинності сумнозвісну Аль-Каїду.
Доказів того, що рф відповідає критеріям статусу «країна-спонсор тероризму» вже більше, ніж достатньо.
російська федерація має бути визнана державою-спонсором тероризму  і ми очікуємо на позитивне рішення США з його визнання.
Окрім того, росія має бути позбавлена повноважень в Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, а також місця постійного члена Ради Безпеки ООН.
Країна-агресор не може брати участь в обговореннях і голосуваннях щодо війни в Україні, на території якої систематично та безжально вчиняє акти терору проти Українців.
Тероризму не має бути місця у сучасному світі!
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45