Сто двадцять четверту добу ворог нівечить та знищує українські міста і села, забирає життя військових та мирних жителів України. 

Окупанти продовжують обстрілювати усі регіони України. Зокрема, протягом 25-26 червня російські війська завдали масованих ракетних ударів по всій території країни, у тому числі атакували українську столицю. Внаслідок цієї безглуздої атаки зруйновано житлові об'єкти та цивільну інфраструктуру, загинули і травмовані люди.

Щодня ми отримуємо сумні звістки про загиблих на фронті Героїв-захисників України. Ми відчуваємо величезний біль і смуток та схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих. Але разом з тим ми пишаємося Збройними силами України, які з перших днів війни проявили неймовірну відвагу та мужність, зупинили «другу армію світу», звільнили частину українських територій і продовжують давати гідну відсіч окупантам.

Щира вдячність народам і лідерам багатьох країн світу за підтримку України та необхідну допомогу. Війна в Україні отримала широкий міжнародний осуд з боку урядів і міжурядових організацій. Реакція світової спільноти на війну в Україні є негативною, із критикою та осудженням з боку багатьох провідних країн, зокрема Великої Британії, США, Франції, Німеччини, Польщі, Японії та інших.

Сьогодні сенатор, голова Республіканського крила Комітету з міжнародних відносин Сенату США Джим Ріш відвідав Київщину і був вражений побаченим. «На власні очі побачив руйнування населених пунктів та наслідки злочинів російської армії», - написав він.

Світові лідери продовжують обговорювати глобальні виклики, спричинені повномасштабним російським вторгненням в Україну.

Так, з 26 червня у німецькому замку Ельмау розпочався триденний 48-й саміт лідерів країн-членів «Великої сімки» (G7) - США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та Італії. У ньому також взяли участь голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Як передбачається, на саміті обговорюватимуть різні теми, серед яких найактуальнішими будуть зростання цін на енергоносії та продовольство, загроза світового голоду, геополітичне позиціонування Китаю, посилення авторитаризму у світі, підтримка України на тлі російського вторгнення.

Президент України Володимир Зеленський закликав світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб якнайшвидше припинити вторгнення рф в Україну.

На саміті Президент США Джо Байден та його колеги з G7 попередньо узгодили заборону на експорт золота з росії, що є другим найбільшим джерелом прибутку в російському державному бюджеті після експорту енергоносіїв (нафти, газу).

Прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо вже оголосив про запровадження нових санкцій проти російської федерації, які зокрема, включають заборону на імпорт російського золота (про це повідомила японська державно-громадська центральна телерадіокомпанія NHK). Окрім заборони на імпорт російського золота, нові санкції також передбачають припинення надання росії бухгалтерських, трастових та деяких інших послуг.

Обговорюючи питання України, Прем’єр-міністр Японії наголосив, що світ стоїть на роздоріжжі історії. «Це перевірка, чи зможе світова спільнота підтримувати міжнародний порядок, заснований на правилах».

Демократичний світ побачив справжнє обличчя кремлівського диктатора і об’єднався у готовності допомагати Україні.

Розраховуємо на міжнародних партнерів та необхідність зберігати єдність у питанні протидії російській агресії.

Закликаю країни G7 безстроково підтримувати Україну до повної Перемоги!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13