Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь в онлайн дискусії, організованій Аспен інститутом Японії. Вона висловила вдячність Японії та японському народу за допомогу Україні. Ця війна, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, розділила світ на два табори. На нелюдських та нецивілізованих варварів і тих, хто будує свої дії на цінностях: «У цій війні ми усі маємо спільну відповідальність - стояти разом з українським народом, українськими Збройними Силами і зробити так, щоби агресор, авторитарна держава, яка вирішила стерти іншу державу з мапи світу і думає, що вона може вирішувати долю іншої нації - щоби цей агресор був переможений».

Голова Комітету наголосила, що важливо до цього процесу залучити всіх, хто підтримує демократію, а також ті держави, які асоціюють себе з демократією. Йдеться про Бразилію, Південну Африку, Індію, Індонезію та інших. Важливо знайти спосіб і тих, хто може говорити з цими державами, щоби переконати їх стати на бік світла та вільного світу.  «Я переконана, що в результаті цієї війни росія має бути ізольована. Ми цінуємо ті зусилля, яких уже було докладено, щоб росія не була присутня в міжнародних організаціях. Але ще багато міжнародних організацій мають позбутися російського впливу, бо, на жаль, їхні дії чи бездіяльність призводять до нових загроз у світі», - сказала голова Комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що настав час замислитися над реформою Організації Об’єднаних Націй: «Я вважаю, коли злочинець є постійним членом Ради безпеки ООН із правом вето, при цьому нападає на іншу державу, цілковито ігноруючи статут ООН, порушує усі можливі правила і попередні зобов’язання - це вимагає негайної дії від націй, які формують цю організацію. Розумію, що це довгий процес і його неможливо реалізувати у найближчому майбутньому, але вже повинна бути сформована інтелектуальна та комунікаційна спроможність вирішити це питання».

Голова Комітету впевнена, що рішення вигнати росію з Групи восьми було абсолютно правильним, і настав час також витурити агресора і з Групи 20. Це, за її словами, також не просте рішення, але деякі ключі до нього можуть бути знайдені саме в Японії.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також застерегла, що міжнародна спільнота має протистояти російським наративам. Зокрема, спробі москви звинуватити Україну у створенні світової продовольчої кризи. Бо продовольча криза, спричинена російською блокадою портів і російською війною в Україні матиме справді світові масштаби, і з цим світові теж доведеться боротися.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45
27 березня 2024 12:27