У Комітеті з питань економічного розвитку вітають укладання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Загальною конфедерацією італійської промисловості (Конфіндустрія). Метою підписання документу, за повідомленням прес-служби міністерства, є пошук найбільш оптимального механізму розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та Італійською Республікою, а також поглиблення співпраці між діловими колами країн.

В рамках Меморандуму сторони домовились створити постійно діючий двосторонній консультативний механізм зі співробітництва в економічній сфері, який передбачатиме:

підтримку представників бізнесу Італійської Республіки та України щодо більш ефективної реалізації існуючих можливостей двосторонньої торгівлі;

сприяння участі України в європейських та регіональних ланцюгах доданої вартості;

співробітництво у сфері залучення інвестицій для створення промислових потужностей в Україні, зокрема промисловий аутсорсинг;

застосування кращих практик з метою покращення управління виробничими процесами, сприяння залученню технологічних та інноваційних рішень.

З метою виконання Меморандуму представники Мінекономіки та Конфіндустрії мають намір утворити спільну робочу групу.

“Загальна конфедерація італійської промисловості об’єднує понад 150 тис. підприємств, які забезпечують працевлаштування понад 5,4 млн осіб та формують понад 34% ВВП Італії. Укладення Меморандуму з цією потужною організацією - це важливий крок до розвитку торговельно-економічного співробітництва та налагодження нових комерційних зв’язків між нашими країнами. Новий етап у наших відносинах з Конфіндустрією дозволить, у тому числі, залучати італійські компанії до реалізації спільних проектів з відбудови української економіки, зокрема, відновлення критичної, соціальної та логістичної інфраструктури, що зазнала руйнування внаслідок військової агресії росії. Це важливі для України інвестиції, які матимуть взаємовигідний характер”, - наголосив Торговий представник України - заступник Міністра економіки Тарас Качка.

Раніше представники Загальної конфедерації італійської промисловості під час візиту до Києва підтвердили готовність відкриття представництва у Києві для реалізації спільних інвестиційних проектів.

У Комітеті з питань економічного розвитку впевнені, що поглиблення співпраці між діловими колами України та Італійської республіки дасть потужний поштовх до відновлення вітчизняної економіки.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13