Триває 110-й день оборони Незалежної України від навали російської орди.

російські війська нещадно знищують квартали за кварталом українських міст, вбивають сотні мирних жителів, обстрілюючи житлові райони із заборонених касетних боєприпасів і некерованих ракет. Обстрілами з артилерії та мінометів намагаються знищити позиції Сил оборони. Продовжується наступ та спроби захопити українські населені пункти на сході. Попри важке протистояння, Збройні сили України та загони територіальної оборони мужньо опираються агресії.

Світ своїми очима побачив руйнації, братські могили цивільних та військових, вражаючу кількість загиблих невинних людей, у тому числі ні в чому невинних дітей.

Велика вдячність Міжнародним партнерам, які підтримують нашу державу грошима, зброєю, гуманітарною допомогою, а також показують відповідне ставлення до рашистів.

В підтримку України, депутати різних рівнів з 28 країн світу заснували міжпартійне та міжнародне об’єднання United for Ukraine («Разом заради України») для координації міжнародних ініціатив щодо згуртованої відповіді Заходу на російську військову агресію у Європі.

Кожного дня лунають заклики міжнародної спільноти щодо підтримки України про припинення війни. Однак, кремлівський диктатор не звертає на це уваги. Його не зупиняють введені санкції проти росії, він вперто продовжує зазіхати на територіальну цілісність нашої держави.

Німецьке мультимедійне видання DW повідомляє, що Папа Римський Франциск закликав не дозволити війні в Україні перетворитися на повсякденність.

У своєму виступі перед великою кількістю віруючих на Площі святого Петра у Ватикані глава Святого престолу заявив: «Прошу вас, давайте не звикатимемо до цієї трагічної реальності. Молімося і нумо боротися за мир».

Зокрема, він повідомив, що продовжує думати про український народ, який страждає від війни та закликав не дозволити охолонути «болю і занепокоєнню про людей, які зазнають мук».

Однак, не всі однаково переймаються стражданнями українців, а навпаки у своїх виступах звертаються до спільноти щодо «не приниження росії».

У своєму червневому інтерв’ю журналістам регіональних засобів масової інформації президент Франції Емманюель Макрон заявив, що росію «не можна принижувати, щоб коли бої припиняться, можна було знайти вихід із ситуації дипломатичним шляхом».

Такі заяви Макрона не залишилися осторонь і викликали міжнародне обговорення та занепокоєння. Колишній глава британської служби розвідки МІ-6 Джон Соерс написав у Financial Times «Президент Франції Еммануель Макрон веде ризиковану гру щодо України. Його позиція щодо того, що «не можна принижувати росію» може призвести до передчасної угоди про припинення вогню, яка зафіксує військові успіхи росії в Україні. Внаслідок цього, володимир путін може зважитися на нову військову агресію у майбутньому». Соерс вважає, що з першого тижня війни стало зрозуміло, що путін зробив помилку, почавши вторгнення в Україну.

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував той факт, що канцлер Німеччини Олаф Шольц і глава французької держави Емманюель Макрон продовжують вести телефонні переговори з путіним.

Зауважу, заклики про «приниження росії» стали невід’ємною частиною російського медіа простору. Кожна подібна фраза з вуст міжнародних партнерів автоматично підтверджує те, що «приниження» нібито насправді мали місце. Слід зазначити, що такі необережні висловлювання західних політиків можуть лише підсилювати війну росії проти України.

Звертаюся до світових лідерів бути обачними при висловлюваннях до поточної ситуації в Україні. Адже, своїми гаслами про «не приниження росії» ви лише підсилюєте військову агресію.

Обдумані дії та рішучі кроки міжнародних партнерів допоможуть поставити переможну крапку у розв’язаній росією війні.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17