Війна, що триває вже 97 добу, руйнує українську економіку, завдаючи їй колосальних втрат. З кожним днем збільшується потреба у ресурсах на її відновлення.

Затягування війни спричиняє ризик глобальної продовольчої кризи. Україна хоче перемогти ворога і звільнити наші території у найкоротший термін. Не дати Росії затягнути конфлікт.

Вчора, 30 травня, лідери держав-членів Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти Російської Федерації, який передбачає часткове обмеження на імпорт російської нафти. Про це повідомили Голова Європейської ради Шарль Мішель та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ми хочемо зупинити російську машину війни, зупинити фінансування російської агресії за допомогою тиску на кремль, і сьогодні Європейська рада погодила шостий пакет санкцій, який включатиме також заборону на імпорт нафти з Росії з тимчасовим винятком для трубопровідних постачань», - повідомив Шарль Мішель.

За словами Шарля Мішеля узгоджені санкції охоплюють наступні пункти: обмеження імпорту нафти з Росії на дві третини, що значно знизить фінансові надходження до країни-окупанта; відключення від системи SWIFT Сбербанку; заборона на мовлення в Євросоюзі трьох великих російських державних каналів; персональні санкції проти осіб, які відповідальні за розв'язання війни проти України.

Шарль Мішель підкреслив, що рішення ухвалене консенсусом, тобто об’єднало усі держави ЄС. Як відомо, Угорщина до останнього опиралася запровадженню такої заборони, але на особистій зустрічі Євроради дала на неї згоду.

“Угода про заборону експорту російської нафти в ЄС. Це одразу охоплює понад дві третіх імпорту нафти з Росії, скорочуючи величезне джерело фінансування її військової машини. Максимальний тиск на Росію з метою припинення війни”, – написав у Twitter Шарль Мішель.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, коментуючи новий санкційний пакет, зазначила: «Це дозволить фактично скоротити близько 90% імпорту нафти з Росії до ЄС до кінця року.»

«Я рада, що сьогодні ввечері лідери принципово домовилися щодо шостого пакету санкцій. Це важливий крок вперед. Ми також домовилися працювати над механізмом надання Україні нового, виняткового пакету макрофінансової допомоги на суму до 9 мільярдів євро» - зазначила вона.

У Комітеті з питань економічного розвитку вітають погодження шостого пакету санкцій проти Російської Федерації та висловлюють вдячність усім країнам цивілізованого світу за підтримку та допомогу, яка дозволить Україні вистояти у війні, яку розв'язала Російська Федерація проти нашої держави, а також відновити Україну у післявоєнний період.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45
27 березня 2024 12:27