Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС вважає неприпустимим створення нових європейських політичних об’єднань, які могли б замінити членство України в Європейському Союзі. Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила після Декларації голів комітетів із закордонних справ парламентів Франції, Німеччині, Італії та Іспанії. У цьому документі підписанти, окрім справді важливої для України підтримки, як от військової допомоги, готовності накласти ембарго на російську нафту та рухатися до зменшення споживання російського газу, - активно підтримують пропозицію Президента Макрона створити окреме європейське об’єднання, куди могла б увійти Україна.

«Ми вдячні Франції, Німеччині, Італії та Іспанії за підтримку, висловлену в спільній декларації голів комітетів із закордонних справ парламентів цих держав. Важливо, що, нарешті, не ставиться під сумнів необхідність допомагати нам військово. Вдячні за готовність накласти ембарго на російську нафту та рухатися до зменшення споживання російського газу шляхом накладення на нього додаткових мит», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Водночас, вона переконана, що пропозиції щодо нового «Європейського політичного співтовариства» є неприпустимими: «Як можна говорити про підтримку України та наші спільні цінності, а потім одразу вітати пропозицію Макрона заснувати якесь нове «Європейське політичне співтовариство»? Нам не потрібні замінники членства ЄС, ми чудово розуміємо, чим є така пропозиція... Це пропозиція якоїсь прибудови для України біля воріт ЄС».

Голова Комітету переконана, що такі ініціативи шкідливі не лише для тих, хто прагне членства в ЄС, а й для самого Союзу: «Це розколе континент, який і без того атакований росіянами. Замість того, аби працювати на єдність, пан Макрон у перервах з розмовами з путіним пропонує ще більше розхитати стабільність, по суті створивши дві паралельні Європи різних сортів. Це неприйнятно і суперечить ключовим засадам, на яких стоїть ЄС».

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна буде й надалі обстоюватви засади і цінності, на яких базується Європейський Союз. «Ми доб'ємося, аби ці засади шанували, і європейські цінності більше ніколи не заговорювали, а билися за них. Адже своєю кров'ю ми довели, що нічим не гірші за інших, навіть коли вони сильніші», - сказала вона.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17
24 квітня 2024 15:12
24 квітня 2024 15:09
24 квітня 2024 15:05
24 квітня 2024 15:01
24 квітня 2024 12:57