Третій місяць триває повномасштабне вторгнення в Україну. Окупанти планували швидко захопити Київ та встановити контроль над всією Україною. Однак, ворог не здолав Україну ні за три дні, ні за два місяці, не здолав, як хотів, і до 9 травня. Збройні сили України та український народ мужньо тримають оборону та стають прикладом для всього світу.

Зазнаючи поразки, російське керівництво скорегувало свої цілі та змінило тактику і стратегію ведення цієї невиправданої загарбницької війни.

Попереду Україну може очікувати надзвичайно складний етап боротьби до повного звільнення нашої землі у міжнародно визнаних кордонах. У росії ще залишаються ресурси, техніка, а головне - бажання знищити Україну.

Щоденно ворог наносить по території України нові і нові удари.

16 травня окупанти завдали ракетного удару по Одеській області, внаслідок чого важко поранено дитину, троє дорослих отримали травми, пошкоджено інфраструктуру. Також внаслідок ударів російської федерації по Донецькій області шестеро людей загинули, 12 отримало поранення.

17 травня окупанти черговий раз обстріляли об’єкт військової інфраструктури на території Яворівського району, що знаходиться майже на кордоні з Польщею.

Цього ж дня по селищу Десна у Чернігівській області було завдано ракетного удару, внаслідок якого є загиблі та поранені. Ситуація на Донбасі залишається дуже важкою.

Наша країна платить високу ціну за свою землю, свободу та право на життя.

Біль України відчуває весь світ. І сьогодні ми як ніколи маємо чималу підтримку міжнародних партнерів, що робить Україну ще сильнішою.

Історичним кроком стало підписання закону про ленд-ліз, що означає більше озброєння та іншої допомоги для українських воїнів та наближення перемогти над російськими окупантами. Дуже дякую Сполученим Штатам Америки за таке рішення.

Також хочу висловити подяку уряду Великої Британії за рішучу позицію у підтримці України. Від Бориса Джонсона ми отримуємо абсолютне розуміння не лише на словах, а й у конкретних справах.

Велика вдячність керівникам країн Великої сімки, які заявили, що продовжать надавати військову та оборонну допомогу ЗСУ, підтримувати Україну фінансово.

Сьогодні багато країн переживають трагедію в Україні як свою власну, і роблять все можливе і неможливе, щоб допомогти нам.

Прошу наших міжнародних партнерів не зупинятися у посиленні санкцій проти росії та прискоренні темпів забезпечення України важким озброєнням. Нам потрібно максимально прикласти всіх зусиль, щоб швидше зупинити ворога.

Разом ми - сила! Віра в Збройні сили України, в кожного українця та в наших друзів партнерів - це є шлях до перемоги!

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21