Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з українськими парламентарями взяли участь у засіданні Комітету Європейського Парламенту з питань культури та освіти.

Сьогодні, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, світ має зосередитися на кількох речах. По-перше, це захист і, можливо, переміщення того, що можна захистити і перемістити на територію України з огляду на завдання непоправної шкоди нашій культурній спадщині. По-друге, це робота над напрацюванням механізмів відновлення, але на даний момент ми далекі від цього. «Ви повинні розуміти, що війна - це страшні бої, руйнування, згвалтування, вбивства, які щодня безперервно відбуваються на нашій території. І це те, що відбувається зараз», - підкреслила голова Комітету. І третє - це необхідність внесення на порядок денний питання про притягнення до відповідальності тих, хто стоїть за спробами стерти українську культуру, надбання української історії, українську націю з карти світу. «Йдеться про документування та притягнення до відповідальності в майбутньому осіб, відповідальних за військові злочини, зокрема, злочини проти людства, акти геноциду тощо», - підсумувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«У цей конкретний момент ми, українці, віримо, що росія має бути переможена. І це наше спільне завдання - перемогти! Мова йде не про не про те, що росія не може перемогти, не про те, що Україна не може програти, а про те, що Україна має перемогти з вашою підтримкою, а росія має бути переможена», - зазначила Голова Комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що росія має бути ізольована на всій міжнародній арені, і ми всі маємо бути впевнені, що вона не зможе встати з колін у майбутньому, щоб розпочати нову війну проти демократичної країни. «Для нас є неприйнятна думка про примирення в цей конкретний момент, доки ми не побачимо, що росія просить прощення, доки не побачимо, що росія розуміє, у чому вона винна у цій війні і які злочини вчиняє. І що це колективна, я хочу підкреслити, колективна відповідальність росії. Це не війна путіна проти України, це війна росіян проти України. І ми всі повинні спочатку переконатися, що вони всі зазнали поразки, і лише після того, як вони будуть готові це визнати, лише тоді ми будемо готові думати про будь-які лінії зв’язку з культурними, історичними гуманітарними та будь-якими іншими спільнотами. Треба з великою повагою і шаною ставитися до того, що кожен українець переживає величезну варварську, криваву, жорстоку війну, якої ми не заслужили. Ми винні в одному - в тому, що хотіли побудувати нашу власну демократичну країну, яка ґрунтується на цінностях, і ми розраховуємо на вашу допомогу у цьому» - зазначила Голова Комітету.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45