Для розробки Плану створено Національну раду з відновлення України від наслідків війни - консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

Над планом працюватимуть робочі групи, у складі яких: народні депутати України, представники Уряду, Офісу Президента, центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу, неурядові, міжнародні організації, українські та міжнародні експерти.

Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко який також є членом Нацради з відновлення України від наслідків війни, зазначив, що «створення Національної ради з відновлення України від наслідків війни - це перший крок до фундаментальної трансформації усіх важливих процесів в нашій державі».

«Безумовно, ми вийдемо на новий рівень розвитку як державних інституцій, так і відновлення наших територій. Сьогодні - це надважливий крок, адже планувати, що буде після війни - це теж важлива функція.

Зрозуміло, що внаслідок війни ситуація в державі дуже складна, маємо падіння ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, а також додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку. Тобто, низку серйозних викликів, які потребують вирішення у максимально короткий строк.

Національна рада, як консультативно-дорадчий орган при Президентові, стане майданчиком, який об’єднає найкращих науковців та практиків з метою розроблення плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України; визначення та напрацювання пропозицій щодо пріоритетних реформ, а також підготовки стратегічних ініціатив, проектів нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення країни у воєнний і післявоєнний періоди.

На моє переконання, завдяки спільним зусиллям найкращих фахівців нашої держави, ми зможемо оперативно реагувати на всі гострі виклики та відбудувати Україну.

Після Перемоги, ми точно станемо ще міцнішими, загартованішими та ще сильнішим як нація, як держава», - сказав Андрій Клочко.

План відновлення фінансуватиметься зі спеціального Фонду, який буде наповнюватися з таких джерел:

 допомога держав-партнерів, міжнародних фінансових організацій, міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів;

 заморожені, конфісковані активи РФ;

 внески великих міжнародних корпорацій;

 внески приватних осіб.

 Одним з елементів Фонду стане фандрейзингова онлайн-платформа United 24 - https://u24.gov.ua/

Детальніше про Нацраду з відновлення, План та Фонд відновлення, а також ініціативу United 24 читайте за лінком https://cutt.ly/tGC8c6I

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17