Триває вже третій місяць цинічної та варварської війни в Україні. Війни, що супроводжується безпрецедентними за жорстокістю воєнними злочинами, злочинами геноциду, злочинами проти людяності. Кількість жертв російської агресії збільшується щодня. Російські окупанти калічать та вбивають українців, руйнують українська міста, селища та села.  Мирні жителі щодня потерпають від ворожих обстрілів та авіаударів. Ворожі російські війська мінують населені пункти та сільськогосподарські угіддя.

       Варварські дії Росії, спрямовані на геноцид українського народу, не повинні залишитися безкарними. Сьогодні саме від реакції світової громадськості залежить коли буде зупинена агресія Російської Федерації, коли припиняться масові вбивства цивільного населення, коли перестануть знущатись  над дітьми та бомбардувати мирні українські міста.

       Члени Комітету вдячні міжнародній спільноті та світовим лідерам за підтримку і реакцію на жахливі події, що відбуваються зараз на нашій землі. Вдячні за солідарність з Україною в цей складний період та за усю військово-політичну та гуманітарну допомогу, надану Україні та її громадянам іноземними партнерами. Вдячні за міжнародні санкції проти агресора, введені практично з самого початку російського вторгнення.

       Саме потужні міжнародні санкції завдають ударів майже по всіх секторах російської економіки. Більше того вони завдають суттєвої шкоди саме тим ресурсам, за рахунок яких фінансується війна РФ проти України.

       Тому ведення жорсткої послідовної санкційної політики зараз є вкрай важливим та необхідним засобом протидії агресору. Необхідним перш за все для того, щоб примусити Росію шукати миру. Однак, щоб це сталося, санкції повинні бути потужними та дієвими. Також вони повинні бути такими, щоб не допустити жодної можливості для РФ обійти встановлені обмеження.

       Потрібен жорсткий контроль за дотриманням санкцій і будь-які спроби обходу санкцій проти країни-агресора повинні одразу припинятись. Оскільки цілком зрозуміло, що Росія, маючи тісні взаємозв’язки з різними країнами, намагатиметься уникати санкційних обмежень, в тому числі і залучаючи треті країни.

       На даному етапі слід зосередити якомога більше зусиль саме на ефективному впровадженні в життя вже введених санкційних обмежень та, головне, на запобіганні в ухиленні від них, на виявленні всіх можливих способів та будь-яких шляхів уникнення санкцій. Обмежувальні заходи повинні стати болючими для держави-агресора. Такими, щоб Росія втратила економічну спроможність відновлювати військовий потенціал і здійснювати будь-які спроби воєнної інтервенції.

       Україна не може довго чекати на поступовий занепад економіки РФ. Кожен день призводить до загибелі українських громадян. Україна ціною численних людських жертв стримує російського агресора на порозі Європи.

       Члени Комітету закликають міжнародну спільноту, світових лідерів до посилення контролю за дотриманням режиму санкцій в рамках реалізації усіх санкційних пакетів, введених проти Росії у відповідь на її жорстоку агресію проти України та українського народу народу. Позбавлення кремлівського режиму ресурсів для ведення війни принесе Україні та світу довгоочікуваний мир. Зупинимо російського агресора разом!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17