70 днів триває загарбницька, варварська війна рашистів проти українського народу. 70 днів російські військові катують та вбивають мирних громадян, у тому числі дітей і жінок.  

З’ясовуються нові факти геноциду у Київській області. У селах, які були під російською окупацією, вчора знайшли ще 20 тіл загиблих мирних українців, замордованих рашистами. Загалом поліцією вже знайдено та спрямовано до судово-медичних установ для встановлення причин смерті 1 235 тіл.

На Херсонщині від тортур російських загарбників загинув ветеран АТО з села Абрикосівка Назар Кагальняк. Окупанти  викрали чоловіка з дому, жорстоко били та піддавали катуванням за те, що він колишній учасник бойових дій. Понівеченого тортурами Назара окупанти привезли додому. Його стан критично погіршився та згодом він помер. Двоє неповнолітніх дітей Назара залишилися сиротами, оскільки останні п’ять років він їх доглядав без дружини.

Продовжується знищення соціальної інфраструктури. У Лисичанську через обстріли окупантів згоріла гімназія, яка була побудована  ще у ХІХ столітті. Знищено Лисичанський протитуберкульозний диспансер. За понад два місяці війни жоден лікувальний заклад на Луганщині не вцілів. У Сиротиному обстрілами зруйновано єдину в населеному пункті школу. Знищуються склади із зерном та елеваторні комплекси у різних регіонах України.  Продовольство та сільськогосподарська  техніка вивозяться до російської федерації. Складається враження, що рашисти намагаються перетворити України на пустелю та повторити досвід голодомору 30-х років минулого століття.

Як і раніше, однією із головних цілей окупантів є українські діти. Схоже, їм подобається воювати саме із беззахисними людьми, оскільки українські військові дають їм належну відсіч.

Станом на 4 травня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російських окупантів в Україні загинуло 220 дітей та постраждало 407 дітей.

Нещодавно надійшла інформація, що внаслідок артобстрілу окупантами села Времівка Великоновосілківського району на Донеччині отримав поранення 15-річний хлопчик.

1 травня 2022 року  на Луганщині отримала поранення 12-ти річна дитина.

2 травня 2022 року через ракетний обстріл російською армією міста Одеси загинув хлопчик 14 років та отримала поранення 17-річна дівчина.

І це лише офіційно встановлені факти. Що відбувається на тимчасово окупованих територіях, скільки дітей гине та калічиться у районах бойових дій, страшно навіть уявити.

Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту вимагає невідкладного розслідування військових злочинів та фактів геноциду рф на території України і притягнення всіх винних від рядового та сержанського складу збройних сил рф та росгвардії до найвищого керівництва рф до кримінальної відповідальності. Враховуючи жорстокість та особливу цинічність злочинів, а також необхідність швидкого та оперативного розслідування Комітет з питань молоді і спорту пропонує рішенням Генеральної Асамблеї ООН створити Спеціальний трибунал з розслідування військових злочинів та фактів геноциду рф на території України, який має розпочати свою роботу вже у травні, у тому числі із використанням заочного правосуддя.

Спеціальний трибунал має забезпечити оперативність розслідування всіх злочинів та невідворотність покарання. Комітет з питань молоді і спорту вважає, що у разі винесення влітку цього року перших вироків рашистським злочинцям, мирні українці, насамперед, жінки та діти, будуть почувати себе більш  безпечно, оскільки кожний російський військовий, кожний керівник будь-якого рівня усвідомить неминучість покарання, і це збереже багато життів українців.

 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17