Повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України триває.

Антилюдські та варварські дії в Україні окупанти намагаються приховати під маскою «добра», однак факти свідчать протилежне.

Навмисні вбивства цивільного населення та наруга над їхніми тілами, тортури та ґвалтування, примусова депортація українських дітей до росії, свідомий терор голодом, приблизно такий, який був влаштований більшовиками в 33-му році, зокрема на Херсонщині.

рф застосовує геноцидні практики, безпосереднім прикладом чого є Маріуполь, Ірпінь, Буча, Харків та інші українські міста і села, які знищуються разом з мирними мешканцями. Окупанти облаштовують концтабори, де катують мирних мешканців. Вони роблять все, що робили фашисти під час Другої світової війни, лише посилене у рази.

Сьогодні окупанти продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Ворог нарощує темпи та практично на усіх напрямках російські війська здійснюють інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

28 квітня російські війська завдали близько 50 авіаударів по Маріуполю, куди ймовірно скидали фосфорні бомби, використання яких є заборонене Женевською конвенцією.

Цього ж дня було завдано ракетного удару по Запоріжжю, в наслідок чого  люди отримали поранення, у тому числі й дитина.

Більше того, окупанти обстріляли крилатими ракетами центр Києва. Ракетний обстріл по Києву стався безпосередньо під час візиту генсека ООН Антоніу Гуттеріша.

Ніхто не знає, куди будуть завдані удари наступного разу, і які можуть бути їх наслідки.

Російське вторгнення в Україну може бути початком глобального удару по демократії. Війна в Україні змінила свідомість народів світу. Тепер не треба нікому доводити, що росія – це держава-агресор.

Нам потрібно зробити все можливе і неможливе, щоб зупинити лютого ворога. Ми маємо відновити мир в Україні та забезпечити безпеку в Європі та в усьому світі, а головне – зберегти життя людей.

Для досягнення повної перемоги над агресором потрібна сучасна зброя. Зі зброєю Україна захистить себе та Європу. На сьогодні немає різниці між наступальною та оборонною зброєю - будь-яка зброя, включаючи танки та швидкісні реактивні літаки, системи ППО буде використана для захисту України.

Я дякую всім нашим партнерам за військову підтримку. Адже кожен транш військової допомоги - це потужність Української армії та крок до перемоги.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21