Вже більше двох місяців триває необґрунтовано розпочата війна росії в Україні.

Продовжують російські окупанти бомбардувати оточений Маріуполь 5-тонними бомбами і намагаються штурмувати територію металургійного заводу "Азовсталь", де в тунелях і під землею металургійного заводу перебувають більше тисячі жінок та дітей і понад 500 поранених, серед яких є важкопоранені.

Бомбардування території заводу здійснюється бомбами вільного падіння, ракетами, бункерними бомбами, усіма різновидами артилерії, як наземної, так і морської, для невибіркових атак.

За попередніми даними, у Маріуполі від обстрілів і бомбардувань знищено близько 90% міста, загинули близько 20 тисяч цивільних.

Наразі металургійний завод "Азовсталь" став фактично останньою фортецею українського Маріуполя, але становище критичне. У бункерах заводу переховуються жінки, діти, в тому числі немовлята, та більше 400 поранених українських військових. За останніми даними мирні цивільні жителі там знаходяться без тепла, закінчуються запаси води та їжі. Поранені військові щодня помирають у нестерпних муках, оскільки медикаменти, засоби знезараження, знеболення давно закінчилися.

За даними журналістів «Схем» (Радіо Свобода), які отримали знімки із супутника, на яких зафіксовано можливе місце масового поховання загиблих маріупольців в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. Це траншея братських могил довжиною у більше ніж 300 метрів.

Cвітові партнери не мають зволікати у наданні Україні зброї, зокрема, засобів протиповітряної оборони і авіації, для  протистояння та визволення цивільних і поранених з території заводу "Азовсталь", міста Маріуполя в цілому.

Блокування або затримка у наданні озброєння Україні - це підтримка воєнних злочинів росії не лише проти України, а й проти цивілізованого світу.

Для захисту Україні необхідна будь-яка зброя, включаючи танки та швидкісні реактивні літаки, гаубиці, зенітні системи, протикорабельні ракети, ударні безпілотники, броньовані вантажівки, бронетранспортери та танки.

Збройні сили України потребують важкого озброєння для стримування агресивного противника.

Україна стоїть на варті демократичних цінностей свого цивілізованого світу.

Допоможіть Україні вигнати російських окупантів з нашої землі, зберегти життя та перемогти у війні. Бо кожен день війни без необхідної нам зброї збільшує ризик жертв серед цивільного населення.

Не зволікайте!! Не підтримуйте збройне вторгнення росії в Україні!

Вдячний лідерам Сполучених Штатів Америки, Канади, країн Балтії та Словаччини, що вже надають більш важке озброєння, у тому числі озброєння більшої дальності.

Слова вдячності Сполученим Штатам Америки мною висловлено безпосередньо під час перебування у відрядженні в США, після зустрічі з конгресменами, де і обговорювалося питання активної передачі зброї.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

08 травня 2024 18:07
08 травня 2024 16:49
08 травня 2024 16:45
08 травня 2024 16:43
08 травня 2024 16:38
04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15