Третій місяць Україна тримає оборону від російських окупантів.  Відступивши від Києва, армія рф намагається наступати на сході та півдні України для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного шляху з окупованим Кримом. Окупанти перегруповуються, нарощують кількість ракетних військ та артилерії для підтримки своїх наступальних дій, продовжують нищити українські міста та інфраструктуру.

Страшний слід, залитий кров’ю, російський агресор вже залишив в Україні. Катування, ґвалтування, розстріли, мародерство… Саме такими діями рашисти увійдуть історію та залишаться в пам’яті людства. Це неможливо забути. Вони мінують нашу землю, перетворюють мирні міста і села на пекло, а частину українських міст просто знищили вщент.

З 24 лютого рф використала уже понад 1 100 ракет та незліченну кількість авіабомб.

Станом на 26 квітня 2022 року, за офіційними даними, внаслідок вторгнення росії в Україні вже загинули 217 дітей, ще щонайменше 391 дитина - поранена. Та ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Навіть напередодні Великодніх свят та на Великдень російські окупанти наносили ракетні удари та піддавали масованим обстрілам мирні українські міста та села. Зокрема, 23 квітня, російські військові обстріляли крилатими ракетами Одесу, одна з яких влучила у житловий будинок. У результаті обстрілу загинули восьмеро мирних мешканців, серед них тримісячне немовля.

24 квітня окупанти завдали ракетні удари по Кременчуку Полтавської області, обстріляли Чугуїв Харківської області, а на Донеччині вбили двох дітей - дівчат 5 і 14 років.

25 квітня був завданий системний удар по п'яти залізничним станціям у центрі та на заході України. Всі ці ракетні удари були здійснені протягом години. Так ворог намагається перерізати шляхи постачання військової допомоги від західних партнерів, концентруючи удари по вузлам залізничного сполучення.

Також 25 квітня над водоймою-охолоджувачем Хмельницької АЕС були зафіксовані дві крилаті ракети, випущені російськими військовими, що є черговим актом ядерного тероризму, а також потенційною загрозою ядерної катастрофи не тільки для України, але й для усього світу!

російську агресію в нашій країні необхідно зупинити якнайшвидше.

Сьогодні Україні дуже потрібна підтримка партнерів, зокрема і, що стосується посилення санкцій, основний сенс яких полягає в тому, щоб змусити росію зосередитись на подоланні своїх внутрішніх проблем. У цьому потрібні комплексні та ефективні дії широкого спектра, які не дозволять росії обійти санкції за допомогою своїх прихильників.

Україна мужньо та героїчно тримає оборону. Перемога буде за нами! Однак наскільки повною вона буде, і чи матиме росія можливості для продовження агресивної політики щодо інших країн, значною мірою залежить і від ефективності та результатів міжнародних санкцій сьогодні.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

08 травня 2024 18:07
08 травня 2024 16:49
08 травня 2024 16:45
08 травня 2024 16:43
08 травня 2024 16:38
04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15