Михайло Радуцький здійснив робочий візит до Королівства Данія, щоб деталізувати домовленості між нашими країнами та підвищити ефективність співпраці

Михайло Радуцький зазначив, що п’ять днів тому Україну відвідала прем’єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен. На зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським вона запевнила, що Данія готова активно допомагати Україні та брати участь у післявоєнній відбудові нашої держави.  

«Наприкінці минулого тижня здійснив робочий візит до Королівства Данія, щоб деталізувати домовленості та підвищити ефективність співпраці. Провів зустрічі з міністром з питань співробітництва у галузі розвитку та співпраці з країнами Північної Європи Ф.Мортенсеном, директором департаменту гуманітарної дії, громадянського суспільства та зайнятості МЗС Данії М.Тюгесен, державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Данії С.Серк’єром, керівництвом Данської асоціації виробників медичного обладнання (Medtech Denmark) та Данської асоціації фармацевтичної промисловості», - поінформував він.

За словами Михайла Радуцького, з початку війни Королівство Данія вже надало допомогу нашій країні на суму у понад 0,5 млрд євро.

«І ця масштабна підтримка нашої країни буде посилюватись. Домовились, що формування переліку гуманітарних вантажів - в першу чергу поставки ліків та медичного обладнання - буде координуватись та узгоджуватись відповідно до потреби, які оприлюднює МОЗ. Це гарантія того, що Україна отримає саме те, що нам дійсно наразі дуже необхідно», - зазначив Голова Комітету з питань здоров‘я нації.

Також Михайло Радуцький продемонстрував колегам відео наслідків обстрілів медичної інфраструктури. Він зазначив, що представники Данії були шоковані і ще раз підтвердили готовність взяти максимально активну участь у відновленні системи охорони здоров’я України.

Також Михайло Радуцький запропонував Данії делегувати представника до Нацради з відновлення України від наслідків війни, яку створив Володимир Зеленський. 

Крім того, за його словами, Данія обіцяє збільшити підтримку щодо розмінування наших територій та погодилась надіслати до України судмедекспертів та обладнання для генетичних лабораторій, що дозволить пришвидшити роботу українських криміналістів та фіксування злочинів росії.

Крім іншого, Михайло Радуцький провів перемовини з директором європейського регіонального бюро ВООЗ Хансом Клюге та генеральним секретарем «Данського Червоного Хреста» Андерсом Ладекарлом.

«Домовились з Хансом Клюге, що ВООЗ збільшить кількість навчальних курсів в Україні та доставить нам партію антидоту на випадок, якщо росія наважиться використати хімічну зброю», - поінформував Голова Комітету з питань здоров‘я нації.

Також він з Андерсом Ладекарлом обговорили ситуацію з українськими біженцями, яких окупанти примусово депортують до росії.

«Колега запевнив, що «Червоний Хрест» не планує відкривати жодних таборів на території країни-агресора і таким чином легалізовувати викрадення українських громадян. Також обговорили можливість більш активного залучення «Червоного Хреста» до організації гуманітарних місій та коридорів. Зрозуміло, що організація зобов’язана піклуватись про безпеку власних співробітників. Але авторитет «Червоного хреста» у світі може зіграти визначну роль у порятунку десятків тисяч українців, які опинились в окупації», - повідомив Михайло Радуцький.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 травня 2024 13:10
17 травня 2024 14:15
16 травня 2024 20:05
09 травня 2024 18:10
09 травня 2024 18:07
09 травня 2024 18:04
09 травня 2024 18:01
09 травня 2024 17:58
09 травня 2024 17:55
09 травня 2024 17:53