Перед Великоднем стали відомі нові страшні факти геноциду українського народу рашистськими військами на території України.

За повідомленнями Маріупольської міської ради, ще одну величезну братську могилу виявлено на околиці Маріуполя – у селищі Виноградне. На супутникових знімках Planet від 20 квітня розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути поховано не менше 1000 вбитих рашистами маріупольців.

Також, міська рада повідомляє, що зараз у місті проводиться зачистка завалів Драматичного театру. Окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують у накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Далі тіла вивозять в с. Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею. У селищі Мангуші могли поховати від 3 до 9 тисяч маріупольців.

Рашисти продовжують геноцид українців, не дозволяючи провести евакуацію жінок та дітей, які переховуються в підвалах комбінату «Азовсталі».

Дії рашистських військ підтверджують дійсні наміри рф, це дії щодо знищення українського народу під час війни росії проти України.

Численні є факти  примусового переміщення тисяч людей, в тому числі дітей, серед цивільного населення України на територію російської федерації. Примусове видворення та переселення українських громадян, як це масово відбувається з жителями Маріуполя, також доводить намір знищити український народ, припинити його існування на певній території. Примусове переміщення українських дітей та територію рф в депресивні райони та їх передача на виховання в чуже середовище свідчить про мету знищення їхньої самоідентифікації як українців.

На спеціальну телефонну лінію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини для надання конфіденційної психологічної допомоги звернулися дівчина 17 років та її бабуся, які надали дозвіл про публікацію її історії.

В Ірпені троє рашистських окупантів на очах дівчини зґвалтували її маму та молодшу сестру 15 років. З особливою жорстокістю били і ґвалтували. Обидві мертві.

Дівчина у стані психологічного шоку 4 дні жила з трупами у будинку. Після звільнення міста змогла доїхати до бабусі.

Вона розповіла, що поки вбивали рідних, її тримали і не чіпали, «бо я потвора». Сказали «живи та передай іншим».

Продовжується знущання російських окупантів над українськими дітьми.

Станом на 23 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 208 дітей та постраждало 387 дітей. Проте, повторюємо, що це лише офіційні дані, куди  не входить вся інформація з міст, сіл та селищ, в яких ідуть бойові дії.

Радник Маріупольського  міського голови повідомив, що загинули дві  маленькі актриси міського театру  – Єлизавета та Софія, які раніше грали у спектаклі "Лев, Чаклунка, Платтяна шафа" по книзі "Хроніки Нарнії".

Внаслідок артилерійського обстрілу окупантами в Бахмутському районі Донецької області 16-річний підліток отримав тяжке поранення.

В результаті обстрілів рашистськими нелюдами об’єктів цивільної інфраструктури  на території Пологівського району Запорізької області поранення отримали дві дитини 6 та 5 років.

Через артилерійський обстріл рашистами забороненими касетними бойовими зарядами по цивільному населенню та об’єктах інфраструктури міста Миколаєва 11-річна дитина отримала осколкові поранення грудної клітини.

 І вже 23 березня, у переддень  Великодня через обстріл міста Одеси російською ракетою загинула тримісячна дитина.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 1500 закладів освіти, з них 102 зруйновано повністю.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини повідомляє факти незаконного вивезення до підмосковної Апрелівки 27 дітей-сиріт, яких передали під тимчасову опіку до десяти місцевих сімей. Наразі відсутня інформація, чи мають такі діти статус сиріт або позбавлених батьківського піклування та чи мають діти родичів, які бажають їх забрати до своєї родини. Невідомі умови перебування дітей, їхній стан здоров’я, чи враховувалась думка дітей при влаштуванні їх в такі родини.

Вивезення російською федерацією українських дітей є злочином, який відповідно до міжнародного права підпадає під визначення торгівлі людьми.

Комітет  Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає необхідним невідкладне розслідування військових злочинів та фактів геноциду російської федерації на території України та негайне притягнення винних до відповідальності.

Комітет з питань молоді і спорту вважає, що обсяг злочинів російської федерації потребує створення нового Спеціального трибуналу рішенням Генеральної Асамблеї ООН, який вже на початку травня має розпочати розслідування і судові засідання, у тому числі шляхом заочного правосуддя.

Спеціальний трибунал має продемонструвати неминучість, невідворотність та швидкість покарання, що має усвідомити кожний російський окупант, що воює на території України, кожний керівник федеральних або регіональних органів влади рф.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13