Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту звертається до всіх держав світу з проханням запровадити посилений пакет санкцій проти російської федерації, включаючи відмову від купівлі російських енергоресурсів, продовольства, коштовностей, що позбавить країну-терориста фінасових ресурсів для проведення агресії проти українського народу, вбивства українських дітей, катування мирних громадян України.

 57 днів триває війна російських окупантів проти українського народу. 57 днів рашисти вбивають та калічать українських дітей. Щодня отримуємо нові факти катування громадян України.

Студент третього курсу Маріупольського державного університету Гусейн Абдуллаєв потрапив у полон до окупантів 17 березня під час спроби залишити місто та майже місяць піддавався жорстоким катуванням з боку окупантів.

Гусейна затримали російські військові на одному з блокпостів неподалік Бердянська. Чоловіка роздягнули до спідньої білизни, шукали татуювання, після чого його в кайданках відвезли до СІЗО.

Абдуллаєв неодноразово наголошував, що він азербайджанець і показував документи, але окупанти за допомогою електричного струму намагалися вибити зізнання у тому, що він військовий батальйону «Азов».

Катування електричним струмом призупинили лише за 5–6 днів до того, як було досягнуто домовленості про його звільнення, проте продовжувалися жорстокі побиття. Абдуллаєв розповідає про крики, які він чув з інших камер, де катували людей, та звуки пострілів.

Кожного дня збільшується список дитячих жертв російської агресії.

Станом на 21 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 208 дітей та постраждало 376 дітей.

Внаслідок обстрілу житлового масиву в селі Берестове Бахмутського району на Донеччині отримав поранення 16-річний підліток.

Стало відомо, що в селі Стара Буда Бучанського району на Київщині внаслідок обстрілу житлового будинку родини отримали поранення двоє дітей 6 та 8 років, які в той же день російськими військовими примусово були переправлені до республіки білорусь.

Учора внаслідок обстрілу об’єктів цивільної інфраструктури міста Миколаєва 11-річна дівчинка отримала поранення.

Через артилерійський обстріл окупантами с. Нова Зоря Білозерського району на Херсонщині та влучання снаряду в житловий будинок, загинуло двоє осіб, в тому числі 16-річний підліток.

Під час обстрілу окупантами міста Кремінна Сєвєродонецького району на Луганщині був поранений 13-річний підліток.

Стало відомо, що в смт Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області російські окупанти розстріляли цивільний автомобіль, у якому їхав чоловік з двома доньками 7 та 11 років. Діти отримали тяжкі поранення голови. Молодша дитина померла, не приходячи до свідомості, старшу вдалося врятувати.

На території селища Бородянка на Київщині виявлено тіло 15-річної дівчинки, яка отримала смертельне поранення легень.

Правоохоронними органами встановлено інформацію, що внаслідок обстрілу села Гореничі на Київщині отримали поранення батько та його 7-річна донька.

І таку жахливу інформацію Генеральна прокуратура України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини отримують щодня. Кожного дня рашисти калічать та вбивають дітей. А кожна дитина мала свої плани на життя, свої особливі мрії, які безжалісно розтоптані рашистським чоботом. Українські лікарі творять дива, рятуючи дитячі життя, проте навіть вилікуване поранення неминуче дасть про себе знати у дорослому житті! А що казати про втрати кінцівок, поранення хребта, голови, внутрішніх органів.

Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту закликає всі держави незалежно від політичних суперечок та економічних інтересів ухвалити рішення щодо позбавлення держави-агресора фінансових ресурсів для ведення війни проти українського народу. Кожному керівнику держави, кожного керівнику підприємства чи компанії необхідно усвідомити, що від його рішення залежить життя українських дітей, і навіть, можливо, доля людства. Якщо агресор не буде зупинений в Україні, кожного дня буде зростати ймовірність третьої світової війни, що може призвести до глобальної катастрофи. 

Тому ухвалення повного економічного ембарго стосовно торгівлі з російською федерацією, зокрема, відмова від купівлі російських енергоресурсів, коштовностей, припинення економічної діяльності на території російської федерації може принести у короткостроковому періоді певні збитки, проте позбавить рашистів ресурсів для ведення варварської війни в Україні та принесе світу довгоочікуваний мир, а українським дітям  - забезпечить право на життя, проживання разом з батьками, у власному домі і стратегічно компенсує ці збитки у перспективі.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

ТАК – НОВОМУ ПАКЕТУ САНКЦІЙ ПРОТИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21